Kibbeling

door

Koop eet en beleef lokaal

Kibbeling

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!

Ingrediënten
  

  • 500 gram witvis zonder vel en graat kabeljauw, koolvis, wijting,…

Voor de mix

  • 200 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 25 gram bakpoeder
  • Zout gemalen peper
  • ijskoud water
  • 1 citroen

Bereidingswijze
 

  • Meng de bloem, maizena, bakpoeder, zout en peper met het ijskoude water tot je een beslag krijgt dat de dikte heeft van yoghurt.
  • Snijd de stukken witvis in 3×3 cm. Kruid deze met peper en zout.
  • Haal de vis door het beslag en frituur op 180C. tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
  • Bestrooi met zout en druppel met citroensap.

Leuk om te weten

Klassiek met remouladesaus, lekker fris met tzatziki of eens wat anders met kerrie mayonaise.