Kabeljauw met karnemelkpuree en garnalen

door

Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag kabeljauw met karnemelk puree en garnalen. Lees stap voor stap hoe je dit bijgerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Kabeljauw

Kabeljauw met karnemelkpuree en garnalen

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 4x 150 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 800 gram karnemelkpuree zie recept
  • 300 gram garnalensaus zie recept
  • 4 stuks kleine worteltjes
  • Boter, peper, zout en citroen

Bereidingswijze
 

  • Maak de karnemelkpuree en garnalensaus volgens recept.
  • Schil, snijd en stoof in boter, kruid peper en zout.
  • Kruid de kabeljauw met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw goed aan op de graatzijde in bruisende boter.
  • Leg ze op een bakplaat en gaar verder in een voorverwarmde oven van 180C voor 6-8 minuten (even prikken met een vork of prikker om te testen).
  • Verdeel de karnemelkpuree over diepe borden, schik er de gestoofde wortel op.
  • Plaats de vis ernaast. Leg er de garnaaltjes bovenop.
  • Schuim de saus op en schep een lepel naast de vis.
Trefwoord aardappel, noordzeevis, schaal- en schelpdieren, wortel, zuivel