Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke hondshaai van de barbecue klaar en voeg hier krielaardappels en zeekraal aan toe. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Hondshaai van de BBQ
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 1 kg hondshaai schoongemaakt
- 250 gram tomaat
- olijfolie, rode wijnazijn, suiker, peper en zout
- zeezout, tomatenpuree, knoflook en tijm voor de rub
- honing
- vissaus
- citroen
- cayennepeper
- 500 gram krielaardappels
- 100 gram zeekraal
Bereidingswijze
- Bereid de barbecue voor op 150 graden, indirecte hitte.
- Wrijf de krielaardappels in met olijfolie en zeezout. Leg ze op het rooster van de barbecue (150 graden) tot ze gaar zijn
- Grill de tomaat 30 minuten op de barbecue (150 graden).
- Pureer de tomaat fijn met wat olijfolie, rode wijnazijn, klein beetje suiker, peper en zout. Wrijf het geheel door een zeef.
- Meng in een kom goede snuf zout, een eetlepel tomatenpuree, 1 teen gehakte knoflook en 3 takjes gehakte, verse tijm. Wrijf de hondshaai hiermee in.
- Grill de vis indirect op 140 graden om en om. Als de vis bijna van de graat loskomt, leg dan in een gietijzeren pan en ze terug op de barbecue. Smeer de vis in met een mengsel van honing, vissaus (Thai) en citroen. Stoof in dezelfde pan wat zeekraal aan in olie en kruid met peper.