Groentesoep

door

Welkom in de wereld van pure, lokale smaken! In dit recept nemen we je mee naar de kracht van de regio, met een eenvoudige maar heerlijke groentesoep boordevol verse ingrediรซnten van onze eigen lokale boeren en producenten. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als voorgerecht. Zet de pan klaar en laat je inspireren door deze gezonde, smaakvolle klassieker!

Koop eet en beleef lokaal

Groentesoep

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Porties

Ingrediรซnten
  

  • 3 boswortels
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1/4 knolselderij
  • 3 stengels groene selder houd het blad apart
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • 150 gram champignons
  • 3 liter water
  • 50 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Maak alle groenten schoon en was waar nodig.
  • Snijd alles in blokjes of plakjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Stoof de ui en knoflook glazig, samen met de tijm en basilicum in de olijfolie.
  • Voeg de rest van de groenten (m.u.v. het selderblad) toe en het water.
  • Breng alles aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat 40 minuten zachtjes trekken.
  • Kruid de soep af met peper, zout en vers gesneden selderblad.