Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Lees stap voor stap hoe je dit bijgerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Groentebouillon
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 3 stuks boswortel
- 1 stuks prei
- 2 stuks ui
- 1/4e knolselderij
- 3 stengels groene selder
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gedroogde tijm
- 2 el gedroogde basilicum
- 4 liter water
- 50 gram olijfolie
Bereidingswijze
- Maak alle groenten schoon en was waar nodig.
- Snijd op blokjes of plakjes van ongeveer dezelfde grootte.
- Stoof de ui en knoflook glazig samen met de tijm en basilicum aan in de olijfolie.
- Voeg de rest van de groenten toe en het water.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat 1 tot 2 uur zachtjes trekken.
- Zeef de soep en bewaar het vocht.