Gepofte knolselderij

door

Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag gepofte knolselderij klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Gepofte knolselderij

Gepofte knolselderij

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 2 stuks knolselderij
  • 4 el mayonaise zie recept
  • 1 el miso wit of donker, de donkere is intenser van smaak
  • 16 shiitake champignons
  • 12 stukjes zoetzure ui zie recept
  • Knoflook
  • Balsamico azijn
  • 50 gram oude kaas
  • Citroen
  • 100 gram olijfolie
  • 35 gram Tomasu soja saus
  • Peper en zout
  • Verse kruiden om af te werken

Bereidingswijze
 

  • Was de knolselder en pak in aluminiumfolie.
  • Pof in voorverwarmde oven van 200C tot volledig zacht.
  • Laat afkoelen en schil. Snijd dunne plakken en leg op bord.
  • Meng de miso met de mayonaise en doe in een spuitzak.
  • Maak de shiitake schoon, snijd in 4-en en bak in olijfolie met wat knoflook, kruid peper en zout.
  • Maak een vinaigrette met de olijfolie, Tomasu en gemalen Peper.
  • Leg de plakken knolselder op bord, verdeel er de vinaigrette over heen.
  • Doe de shiitake erop.
  • Puntjes miso mayonaise en werk af met verse kruiden en geschaafde oude kaas.
Trefwoord knolselderij, ui