Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke gekonfijte aardappel klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Gekonfijte aardappel
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 8 grote aardappels vastkokend (nicola, charlotte,….)
- 250 gram zonnebloem olie
- look, tijm en rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en steek ze uit in de gewenste vorm (cirkel, vierkant, ovaal)
- Dep ze droog, kruid en bak aan in olie.
- verwarm de rest van de olie tot 120C met de tijm, look en rozemarijn en giet over de aardappels
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 120C en konfijt ze in de olie tot ze 3/4 gaar zijn. Prik om de 10 minuten met een satéprikker. Laat ze afkoelen in het vet.
Serveertip!
- Lekker in een salade of als bijgerecht.