Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkersteย receptenย met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag huisgemaakte garnalensaus klaar. Lees stap voor stap hoe je deze saus moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Garnalensaus
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
Garnalenjus
- 1 kg garnalenkoppen vraag aan je visboer
- 1 el gedroogde tijm
- 200 gram goedkope droge witte wijn
- 2.5 liter water
- 1 ui in stukken
Garnalensaus
- 500 gram garnalenjus
- 1 ui
- 1 kleine wortel
- 1 teen knoflook
- tijm, paprikapoeder en citroenschil
- 50 gram tomatenpuree
- 100 gram witte wijn
- 500 gram visbouillon
- 200 gram room
Bereidingswijze
Garnalenjus
- Kook alles samen op en laat 2 minuten doorkoken.
- Draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes trekken.
- Zet het vuur af en laat 10 minuten staan,
- Giet door een zeef en kook de jus voor de helft in.
- Koel af en bewaar in koelkast of in kleine porties in de vriezer.
- Ideaal als basis voor sauzen en soepen.
Garnalensaus
- Bak de tomatenpuree in en voeg de gehakte sjalot, tijm, paprikapoeder, wortel en citroenschil aan toe, blus met de witte wijn, garnalenjus en visbouillon.ย
- Kook alles op, schuim af en laat 20-30 minuten trekken. Passeer en voeg de room toe.ย
- Breng op smaak, peper, zout en citroensap.ย
- Schuim op met staafmixer of bind lichtjes af met roux tot gewenste dikte.ย