Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke garnaalkroketten klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Garnaalkroketten
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 600 gram jus van garnalen (basisrecept; 500 gr garnaalkoppen, 100 ww, 10 takjes tijm, 1 ltr water, kook deze op en laat 1 uur intrekken, zeef dit vervolgens en laat nogmaals inkoken tot de helft)
- 100 gram boter
- 120 gram bloem
- 4 gram gelatine
- 20 gram tomatenpuree
- 20 gram citroensap
- 50 gram oude kaas
- 250 gram gepelde garnalen
- peper en zout gemalen
Bereidingswijze
- Verwarm een oven voor op 180C.
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, zet daarna de pan 12 minuten in de oven.
- Warm de garnalenjus met de tomatenpuree op.
- Haal uit de oven, voeg dan de warme garnalenjus toe en kook op.
- Kook 1 minuut door, zet het vuur uit. Voeg daarna geweekte gelatine toe.
- Kruid af met gemalen oude kaas, peper, citroensap en zout naar smaak maar let op, de kaas is ook al zout.
- Voeg op het laatste de gepelde garnalen toe. Stort in een licht ingeoliede bak en laat opstijven in de koeling.
- Snijd blokjes van 70 gram en rol kroketten of balletjes van 20 gram.
- Paneer deze in bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal dit tot dat alles op is.
- Bak ze goudbruin in hete olie van 180C.
- Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.