FERM Bistrot in Hulst

door | Gemeente Hulst, Hulst, smaaklokaal

FERM Bistrot, dat is ferm genieten

Het is wel duidelijk: ons prachtige vestingstadje Hulst heeft de Bourgondische inslag van onze Vlaamse zuiderburen. Die zie je ook terug op de menukaart van FERM Bistrot aan de Gentsestraat 27, middenin het centrum van Hulst. En zoals het een goed Bourgondisch restaurant betaamt, maken ze daar gewoon alles lekker zelf. Of ja, zoveel mogelijk dan. Het liefst met lokale producten. Want “producten met een verhaal waar liefde in is gestoken, dat proef je toch”. Een ferme constatering.

Unieke smaak en presentatie

In eigen keuken bereide garnaalcroquetten, bisque, vol-au-vent, stoverij… het is niet gek dat FERM Bistrot graag bezocht wordt door Vlaamse gasten. Aangezien wij hier in Zeeuws-Vlaanderen die smaak delen, blijven wij niet achter. FERM Bistrot heeft trouwens veel meer te bieden dan de klassieke Vlaamse lekkernijen. Kijk je op de menukaart, dan ontdek je gerechten uit de fusionkeuken met interessante twists, en dat geldt voor zowel de lunch als het diner. Wat erbij opvalt is de gelijkwaardige keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Voor kinderen is er ook een leuk menu. Behalve voorgerechten kun je ook proeven van lekkere bites bij het aperitief. Echt voor elk wat wils, hier! Dat is vast een van de redenen waarom FERM Bistrot gasten van het eerste uur terug ziet komen. Dat is iets waar de uitbaters van FERM, Claudia Serrarens en Joost Matthijs, terecht trots op zijn. Beiden zijn geboren en getogen in de gemeente Hulst en al heel hun leven werkzaam in de horeca. Hun gastvrijheid is al voelbaar zo gauw je binnenstapt. In het eigentijdse decor waarbij warme, vrolijke kleuren, authentieke elementen en moderne materialen gecombineerd worden, voel je je gelijk op je gemak. Jong en oud ervaart het thuisgevoel in de ongedwongen sfeer, waarbij je wordt “gesoigneerd zoals we zelf ook in de watten gelegd zouden willen worden.” In de zomer kun je ook buiten genieten van een luxe eet- of drinkmoment, in de rustige binnentuin. “Echt een mooi, verborgen pareltje in de winkelstraat van Hulst.” Vind je het leuk om de winkelende mensen te zien passeren? Dan kun je ook op het terras aan de voorzijde terecht. Neem vooral een lekker streekbiertje van Brouwerij Vermeersen, letterlijk 200 meter verderop gebrouwd.

Ambachtelijke creativiteit in de keuken

Het brood van Bakkerij Van Boussen uit Sint Jansteen, de asperges van De Letter uit Absdale en vis uit eigen Noordzee zijn slechts enkele van de producten uit de streek die bij Bistrot FERM geserveerd worden. De gerechten wisselen regelmatig, en de kaart kent ook daggerechten, bijvoorbeeld dagverse vis. “In samenspraak met de leverancier bepalen we welke vis gevangen is en wat we aankopen. Op die manier is alles vers en val je niet in de herhaling.” De korte lijnen met de producenten van streekproducten vinden Joost en Claudia een groot pluspunt. Seizoensproducten, ‘vergeten’ groenten en ook buitenlandse kwaliteitsproducten worden vers klaargemaakt in verrassende creaties naar eigen recept, geïnspireerd door van alles: “eten en drinken bij of met collega’s, internet, tijdschriften. Maar soms ook als we bijvoorbeeld nieuw porselein of glaswerk kopen, dan hebben we al ideeën wat we ermee gaan doen.” Houd je van zoet, kom dan ook zeker naar FERM Bistrot. Een profiterole uit eigen oven overgoten met warme Calebaut chocola, de befaamde FERMe eclair met hazelnootvulling en Callebautchocolade en ander gebak van de chef waar je je vingers bij aflikt, is een unieke afsluiter van de maaltijd of een heerlijk tussendoortje bij de koffie in de middag. Volg de socials om de nieuwste creaties niet te missen! Reserveren kan via de website of telefonisch.

FERM Bistrot

Gentsestraat 27, Hulst

Tel. 06-20773595

www.fermbistrot.nl