Een grilldiner bij Dockside, dat is een beleving
Als je goed wilt borrelen en tafelen in een hippe entourage, ga dan eens naar Bar & Grill Dockside. De imponerende moderne bar, hoge plafonds, sfeerverlichting en doorkijk naar de keuken van dit moderne grillrestaurant aan de havenkade van Sas van Gent vormen het decor van een ware beleving. Waarbij het draait om persoonlijk contact, sfeer, entertainment en uiteraard om de gerechten op je bord.
De keuken van grillrestaurant Dockside is geïnspireerd door de mondiale keuken en bezit een eenvoudige filosofie. “Wij zoeken producten van de hoogste kwaliteit en kennen hierin geen concessie. Dit doen we graag in Zeeland of net over de grens bij onze zuiderburen. Als het daar niet te vinden is zoeken we elders”, aldus eigenaar Bart Hoogstad. Het is gelijk duidelijk: Dockside werkt graag met ingrediënten uit de streek. Zeeuwse oesters, Vlaamse hoevekip, verse vis uit eigen zee. Ook seizoensgroente zoals asperges, lamsoor, zeekraal en dergelijk komt aan bod. Waarom is lokaal inkopen zo belangrijk voor Dockside? “Het betekent dat we onszelf kunnen voorzien van producten die vaak erg hoog van kwaliteit zijn, gezien de passie van de Zeeuw. De smaak van Zeeuws-Vlaanderen is voor mij de smaak van thuis. Hier ben ik geboren en getogen. Daar ben ik trots op.” Zelf producten maken hoort bij zijn Zeeuwse passie. Soepen, sauzen, garnaalkroketten, hammen, grillades en nog meer, worden allemaal naar eigen recept zelf bereid. Ook produceert Dockside in samenwerking met slager Tom de Boeye allerlei verschillende soorten gedroogd vlees. “Denk aan beenham, bresaola, coppa, Toscaanse worst, et cetera. Deze hangen in een rijpingskast midden in ons restaurant.” Zulke charcuterie is een aanrader bij een borrelmoment! Wat betreft borrelen: op de bar staan prachtige flessen met limoncello, voorzien van het Dockside-logo. Een uniek homemade aperitief na het diner.
Grilspecialiteit
Bar & Grill Dockside blijkt een succesformule te hanteren. Dat is te zien aan het aantal terugkerende klanten. “Wij hebben een heel erg breed publiek en een zeer gevarieerde kaart die voor ieders portemonnee geschikt is. Je kunt genieten van een luxe burger of gegrilde hoevekip, maar ook staan een tournedos Rossini en Wagyu-steak op het menu. Er is meer vraag naar vegetarisch, dus ook daar hebben we de keuze in. Voor de liefhebbers hebben we daarnaast een zeer uitgebreide wijnkaart van onze collectie wijnen van ons voormalig restaurant Bottles.” Ja, Dockside is niet het eerste restaurant van Bart, dat hij samen met zijn broer Jens runt: de derde generatie in een horecafamilie. Behalve Bottles runde hij ook twintig jaar lang Grill-Restaurant De Parel in Watervliet. Grillen is de specialiteit van Dockside, iets wat met passie en ruime ervaring op verschillende manieren gedaan wordt. In de Josper, een Spaanse houtkooloven, wordt vlees, vis en groente op 350 graden aangegrild, wat een geheel eigen bite en smaak geeft. De Yakiniku barbecue zorgt voor die typische, heerlijke rooksmaak van geroosterde gerechten en aan de grillwand worden de Vlaamse kippetjes, hammen en grillades gegrild. Behalve gegrilde gerechten staat er een hele variatie aan anders bereide lekkernijen op de kaart.
Bar & Grill Dockside
Westkade 111, Sas van Gent
Telefoon 0115 851320