inspiratieplatform voor streekproducenten, horeca, verswinkels, inwoners en toeristen

Koop eet en beleef lokaal

Laatste nieuws

Vier kerst met een lokaal kerstmenu

Vier kerst met een lokaal kerstmenu

Kerst draait om samen zijn, genieten en vooral lekker eten. Dit jaar is er niets feestelijker dan een kerstmenu dat de lokale streekproducten in de schijnwerpers zet! Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts: het kerstmenu van 2024 biedt een culinaire...

Lees meer
Met lokale producten zet je een streek uniek neer

Met lokale producten zet je een streek uniek neer

Vier generaties Steijaert bewogen mee met de tijd in de agrarische sector, de vijfde zet dit voort. Ondanks, of misschien wel dankzij, de bedreigingen van het voortbestaan van veel landbouwbedrijven. De liefde voor de gewassen is meermaals van vader op zoon...

Lees meer

Bekijk hier alle nieuwsberichten

Onze smaaklokalen

’t Vlasbloemeken in Koewacht

’t Vlasbloemeken in Koewacht

Genieten van zee, vee en veld bij โ€˜t Vlasbloemeken Op de menukaart van restaurant โ€™t Vlasbloemeken in Koewacht prijken voornamelijk producten van โ€˜zee, vee en veldโ€™. Hier worden op de met linnen gedekte tafels traditionele Zeeuwse smaken met een eigentijdse twist...

Lees meer
Auberge des Moules in Philippine

Auberge des Moules in Philippine

Bij Auberge des Moules kom je een beetje thuis Als opeenvolgende generaties al vijfenvijftig jaar je restaurant blijven bezoeken, dan doe je iets goed. In 2020 is het gouden jubileum voor restaurant Auberge des Moules te Philippine gepasseerd. Hoe slaagt de Auberge...

Lees meer
Bar & Grill Dockside in Sas van Gent

Bar & Grill Dockside in Sas van Gent

Een grilldiner bij Dockside, dat is een beleving Als je goed wilt borrelen en tafelen in een hippe entourage, ga dan eens naar Bar & Grill Dockside. De imponerende moderne bar, hoge plafonds, sfeerverlichting en doorkijk naar de keuken van dit moderne...

Lees meer
Bij Camiel in Philippine

Bij Camiel in Philippine

Kwaliteit, smaak, eerlijkheid en seizoensgebonden De mosselvisser die halverwege de negentiende eeuw het pand aan de Visserlaan 1 in Philippine bewoonde, had het goed bekeken. Zijn vrouw had een fantastisch recept bedacht om mosselen klaar te maken. De mosselen die...

Lees meer
De Baeckermat in Westdorpe

De Baeckermat in Westdorpe

Puur en landelijk genieten bij De Baeckermat Het begon allemaal met die eerste aardappel die in het winkeltje in de boerenschuur van familie Baecke werd verkocht. Twee generaties later worden de aardappels uit eigen grond nog steeds verkocht in de landwinkel รฉn...

Lees meer
Hollandse Mosselcentrale in Axel

Hollandse Mosselcentrale in Axel

Zo eet je een mosselmaaltijd van restaurantkwaliteit bij de Hollandse Mosselcentrale Met de hand gesorteerde mossels recht uit hun natuurlijke water in de pan, dat kan niet beter. Als je mossels van superieure kwaliteit wilt eten, dan ben je bij de Hollandse...

Lees meer

Onze streekproducenten

Wortels van Waverijn in Philippine

Wortels van Waverijn in Philippine

Vers van het land naar de lokale klant, de wortels van Waverijn De polders van Philippine doorkruisend zie je in het teeltseizoen akkers met van die verhoogde teeltruggen. Hier groeien niet alleen de welbekende aardappelen, maar ook andere gewassen. Kijk eens naar het...

Lees meer
Zeeuwsche Zoute in Bruinisse

Zeeuwsche Zoute in Bruinisse

Ambachtelijk zeezout, puur uit Nationaal park de Oosterschelde Ben jij ook zo iemand die altijd van die leuke potjes zeezout en kruiden meeneemt uit het buitenland? Ben je een fijnproever, die gaat voor pure kwaliteit en natuurlijk gezond? Voor natuurlijke zeezout in...

Lees meer
IJshoeve de Boey in Sint-Gillis-Waas

IJshoeve de Boey in Sint-Gillis-Waas

Met zoveel mogelijk eigen grondstoffen sublieme ijssmaken ontwikkelen, dat is het doel van IJshoeve De Boey. Om dat doel te bereiken, worden hoge maatstaven nagestreefd. โ€œDoor de goede zorg voor onze koeien hebben we waardevolle melk, waar we heerlijke roomijs van...

Lees meer
Boerderijwinkel Guiljam-Simons in Hoek

Boerderijwinkel Guiljam-Simons in Hoek

In dit artikelLamsvlees recht van de lokale boer... en nog veel meerSpecialisatieTweede generatie: Jan en ElianneHoge kwaliteitLekker lamsvlees Lamsvlees recht van de lokale boer... Als je van Hoek naar Philippine rijdt, zie je aan de Van Wuijckhuiseweg op nummer twee...

Lees meer
Paviljoenhoeve in Zaamslag

Paviljoenhoeve in Zaamslag

Vooruitstrevendheid en doorzettingsvermogen in zeven generaties Verdwijnen de รจrpels en juun langzaamaan van het menu? Als het aan agrarisch bedrijf Paviljoenhoeve uit Zaamslag ligt zeker niet. โ€œWaar wij vroeger dagelijks de AVG'tjes (aardappel, vlees en groenten)...

Lees meer
Het Melkhuis in Ter Hole

Het Melkhuis in Ter Hole

Zo romig en zacht van smaak heb je nog niet eerder geproefd Een kudde roodbonte melkkoeien, twee in Zeeuws-Vlaanderen geรฏntegreerde Brabanders en een filosofie van โ€˜Als de basis voldoet, proef je dat terug in het eindproductโ€™. Melkveebedrijf Het Melkhuis staat โ€œgarant...

Lees meer

Bekijk hier al onze streekproducenten

RECEPT VAN DE MAAND

Zelfgemaakte oliebollen

Elk jaar kijken we hier weer naar uit, zelf oliebollen bakken! Zelf een oliebol maken met lokale bloem, melk en eieren is leuk en waanzinnig lekker met krenten en rozijnen… en vergeet de stukjes appel niet!

Bekijk het recept

Oliebollen

INSPIRATIEPLATFORM

Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.

Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!

SMAAKMAKERS
streek- producenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes

Over ons

“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.

Koop eet beleef lokaal Marcin Beaufort Odile de Pooter

Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilร : Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.

Voor wie?

  • Streekproducenten
  • Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
  • Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen

  • Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
  • Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken