Broodpudding

door

Koop eet en beleef lokaal

Broodpudding

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Porties 0

Ingrediรซnten
  

  • 500 gram oud brood
  • 100 gram blonde of zwarte rozijnen evt. geweld in rum
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 3 eieren
  • 125 gram room
  • 400 gram melk
  • 60 gram suiker
  • citroenzeste
  • ยฝ tl gemalen kaneel

Bereidingswijze
 

  • Wel de rozijnen in water (of rum).
  • Meng de 50 gr suiker met de citroenzeste en gemalen kaneel.
  • Beboter de sneetjes oud brood met boter bestuif deze met het suikermengsel
  • Leg de stukken brood dakpansgewijs in een beboterde ovenschaal en strooit tussen de lagen de rozijnen.
  • Meng de room, melk, eieren en suiker en giet dit over het brood, laat een half uur staan zodat het vocht goed opgenomen word door het brood.
  • Bak af in een voorverwarmde oven van 160C voor 35-40 minuten, afhankelijk van de hoogte van de pudding.
  • Laat afkoelen, en snijd stukken, serveer met poedersuiker of nog lekkerder met een bol vers vanille-ijs.