Nieuws
Benieuwd waar je ons zoal kunt vinden en waar we ons mee bezighouden? Dat lees je hier!ย
Bietencampagne Zeeuws-Vlaanderen, daar gaan we weer!
Je staat er niet direct bij stil, maar aan de suikerbiet hebben we een paar lekkernijen te danken.
Met lokale producten zet je een streek uniek neer
Vier generaties Steijaert bewogen mee met de tijd in de agrarische sector, de vijfde zet dit voort. Ondanks, of misschien wel dankzij, de bedreigingen van het voortbestaan van veel landbouwbedrijven. De liefde voor de gewassen is meermaals van vader op zoon...
6 tips voor een perfecte barbecue!
Het barbecueseizoen is begonnen! De typische kolengeur, een verfrissend drankje en natuurlijk dรฉ onmisbare barbecuesmaak maken de barbecue tot een favoriet zomers gebeuren. Goed barbecueรซn kan soms lastig zijn. We hebben 6 tips voor een perfecte barbecue. Lees snel...
Aandacht voor lokaal
Wethouder Jurgen Vervaet, geboren en getogen in Biervliet, drukte als ondernemer een stempel in de Zeeuws-Vlaamse handel in jong-gebruikte personenwagens en doet dat sinds 2018 in de plaatselijke politiek. Zeeuwse nuchterheid gaat hand in hand met een vleugje...
Nationale Dorpentop Regiobank in Veere
Donderdag 20 juni waren Marcin en Odile aanwezig bij de vierde Nationale DorpenTop van de RegioBank. Dit jaar vond het evenement in Zeeland plaats, in de prachtige Grote Kerk in Veere. Dit evenement richt zich op de kracht van de regio, waarbij RegioBank de immense...
Succesvolle Kick-Off van de Voedseltransitie in Zeeland: Get Unlocked | The Food Edition
Afgelopen maandag 18 juni 2024 was KAAP innovatiepunt in Vlissingen de plek waar de voedseltransitie in Zeeland een stevige boost kreeg tijdens het innovatie-event Get Unlocked | The Food Edition. Dit evenement, georganiseerd door Dockwize, FoodDelta Zeeland en Impuls...
Workshop Canva met Ankie Gijsel
Maandag 17 juni stond onze derde workshop op het programma en we moeten zeggen: het smaakt naar meer! We hadden een leuke groep van 10 Zeeuws-Vlaamse, toevallig allemaal vrouwelijke, ondernemers. Onder leiding van Ankie Gijsel, de Canva Witch hebben we gekeken hoe je...
Geslaagde demo streekproducten op de Yakiniku
Onze tweede workshop was er eentje voor de lekkerbekken! Op maandag 3 juni vond een toffe BBQ-workshop plaats in de mancave van Original Yakiniku Grill. De deelnemers werden verwelkomd met een drankje en maakten kennis met de kamado grill. Tijdens de workshop leerden...
Workshop Vierseizoenen Marketing
In 2024 hebben we interessante workshops en demoโs voor ondernemers gepland. Of je nu een gepassioneerde streekproducent bent die zijn vaardigheden wil verfijnen, een horecaondernemer die op zoek is naar nieuwe inspiratie voor het menu, een versspecialist die zijn...
Culinaire filmavond 8 mei in Ledeltheater
Kom je ook genieten? Wij hebben er al zin in! Kookwinkel Bianca Bonte organiseert samen met Ledeltheater, Eetwinkel Valk, Slagerij Tresonie, De Groene Polderwinkel, Bakkerij Willemsen, De Heerenhoeve en ons op woensdag 8 mei een hele leuke culinaire filmavond in het...
Samen ben je sterk
โHet is best wel een goed ding om dingen samen te doen. Samen ben je veel sterker." Wat doe je als je werkgebied verandert door ontpoldering en je wel inkomsten wil blijven genereren? Nieuwe activiteiten ontplooien. In je eigen onderneming, maar ook samen met andere...
Expeditie Klimaattransitie
Donderdag 21 maart waren we aanwezig bij de Expeditie Klimaattransitie, een groene inspiratietrip van zuid naar noord Nederland. Een mooie gelegenheid om ons verhaal te delen, met een lokaal hapje erbij! Allerlei transities, de รฉรฉn nog spannender dan de ander, doemen...
Een geslaagde Inspiratiedag
Op 12 maart 2024 kwamen ondernemers en andere geรฏnteresseerden samen op onze Inspiratiedag in het Klinket in Schoondijke. Het thema was 'Beleven op de Boerderij'. Een programma vol inspiratie voor degenen die wilden ontdekken hoe ze meer beleving kunnen toevoegen aan...
Themadag Eiwittransitie: een eiwitrijke lunch
Op 6 maart organiseerde FoodDelta Zeeland in het Industrieel Museum in Sas van de Gent de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Verschillende sprekers inspireerden op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en tijdens een brainstormsessie werd...
Marc Menue: โIntoโ de van-grond-tot-mondgedachte
โWij zijn van het principe we rijden rond bij de boeren, verzamelen zo onze ingrediรซnten, en dรกรกr maak je iets van. We zijn op weg om 100% naar het lokale te gaan." Als je als โbrouwerijtjeโ uit het Zeeuws-Vlaamse Groede in een paar jaar tijd in de top 30 terechtkomt...
Lokaal koken met JUMBO Breskens
Stel zelf je 3-4 of 5 gangen kerstmenu samen vol met lekkere Zeeuwse, Vlaamse en Lokale smaken. Aperatief hapjes 1 stuk droge worst (Meetjesland)augurk en zoetzure uitjes12 aperatief kroketjes (De Ambachterie)12 Zeeuwse oesters1 citroenHierbas de las dunas met tonicEl...
Goed eten begint bij producten uit de streek
Het is niet verwonderlijk dat hij gepassioneerd is van eten, drinken en alles wat daarbij hoort. Het is hem letterlijk met de paplepel ingegoten, goed eten. Kwam Ludo Haers op vrijdagmiddag als klein manneke thuis van school, dan was er grote kans dat er een potje...
Wat is een streekproduct?
Een streekproduct is iets wat je kunt eten of drinken en afkomstig is uit een specifieke regio.
Waarom is het beter om lokaal te kopen?
De voordelen van lokaal winkelen: waarom kun je beter bij je buren kopen? We weten allemaal dat lokaal winkelen onze gemeenschap helpt ondersteunen. Maar wist je dat het ook andere voordelen heeft? In dit artikel bekijken we waarom lokaal kopen beter is voor jou en je...
Over gezond bezig zijn gesproken
Door Bauke Boon | FITR Company Wat is jouw graadmeter van gezondheid? Is het je BMI, je bloeddruk, je naar voren stekende buik of hoe je je voelt? Er zijn talloze manieren om naar gezondheid te kijken. In onze visie staat kwaliteit van leven voorop. Kan je de dingen...
Allemaal Lokaal – Margot Verhaagen
Al vaker schreef ik erover en al voelde ik me eerder een roepende in de woestijn, maar meer en meer raakt het besef om te eten en te drinken uit de buurt steeds meer ingeburgerd. En gelukkig maar. Lokaal eten en drinken is misschien juist nu belangrijker dan ooit....
Breng de seizoenen in huis met Anouk The Home Stylist
Welk seizoen het ook is, een passend interieur, die bij thuiskomst als een warme deken over je heen valt, helpt rust en balans te geven in ons drukke bestaan. Maar jaar in jaar uit dezelfde decoratie in huis kan misschien een beetje saai worden. Hoe leuk is het dan om...
Musthaves die niet in je keuken mogen ontbreken
De keuken is het hart van je huis. Het is de plek waar je kookt, eet en tijd doorbrengt met je familie en vrienden. Een goed uitgeruste keuken kan het verschil maken in jouw kookervaring. Hier zijn de 12 musthaves die volgens Joost Matthijs van FERM Bistrot in Hulst...
De bruine bonentaart met hangop van B&B De Kienstee en Restaurant de Kromme Watergang
Denk je aan bruine bonen, dan denk je bruine bonentaart. Toch?
De pompoensoep met toast van zuurdesembrood van Auberge des Moules
Pompoen, aardappel en ui, hier draait het allemaal om in dit gerecht. De hoofdingrediรซnten van de lichte, mooi gebonden pompoensoep naar het recept van Auberge des Moules in Philippine komen van onze eigen Zeeuws-Vlaamse bodem, aangevuld met smaakmakers als gember en...
Koop, eet en beleef lokaal!
Aandacht voor onze streek en voor lokaal ondernemen vinden wij heel belangrijk. We doen het allemaal: even snel online kijken waar je iets kan bestellen, wat de volgende dag al binnen kan zijn. Natuurlijk rijdt die bestelbus ook in onze straten en stopt de bezorger...
Mooi plekje: โt Vestje Oostburg
Zeg je Oostburg, dan denk je aan inkopen doen op de weekmarkt en in het centrum. Of een bezoek brengen aan een van de vele voorzieningen die de eenhoornstad rijk is. Maar vergeet ook โt Vestje niet. Een aantal jaar geleden onderging dit kleine stadspark een ware...
Mooi plekje: Radartoren Ossenisse
Nee, mooi is hij niet. Dat durven we gerust te stellen. De nieuwe radartoren bij Ossenisse is geen lust voor het oog. Beetje jammer, maar goed, het gaat erom hoe mooi het uitzicht is als we er eenmaal in geslaagd zijn om de dik 150 treden omhoog te klimmen. De...
Mooi plekje: Ommetje de Vennenpad
Er zijn van die plekjes die ergens verscholen liggen waar je niet vaak komt. Of zelfs ergens waar je niet mag of kunt komen. De Boschkreek in Koewacht was ooit zoโn plekje. Achter bossen en tussen boerenlanderijen lag hij goed verstopt en kon je er niet zomaar heen....
Mooi plekje: Pereboomsgat
Zeeuws-Vlaanderen zit boordevol overblijfselen van de tachtigjarige oorlog. Het Pereboomsgat in Koewacht is er eentje van.
Mooi plekje: Hulster historie
De wallen van Hulst zijn prachtig, zeker als je weet wat je gezien hebt!
Mooi plekje: Het Groote Gat Oostburg
Het Groote Gat in Oostburg: ideaal voor een lekkere wandeling of tijdens je middagpauze even de benen te strekken.
TIPS
Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen
FOODREGIO WZVL
Ervaar Terneuzen
InUlst
Grenspark Groot Saeftinghe