Bisque van schaaldieren en groenten

door | Ook lokaal

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke bisque (soep) klaar van schaaldieren met krokante groenten, garnalen en krab klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Bisque

Bisque (soep) van schaaldieren, krokante groenten, garnalen en krab

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 1 koolrabi
  • 1 liter bisque van schaaldieren Fieret's Vishandel
  • 100 gram verse room
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 4 gamba's of gepelde scampi's
  • 100 gram krabstukjes
  • 3 limoenen

Bereidingswijze
 

  • Schil en snijd de wortel, ui en koolrabi in zeer fijne blokjes van 5 mm.
  • Kook 20 gram suiker, 30 gram limoensap en 30 gram water op en marineer hierin de blokjes groenten (dit kun je 2 dagen op voorhand doen).
  • Warm de bisque op. Gaar de scampi’s of gamba’s in de jus.
  • Verdeel de zoetzure groenten, garnaal en krabstukjes  in een diep bordje of kom.
  • Schenk er de warme bisque in en werk af meteen lekkere scheut verse room.
Trefwoord noordzeevis, schaal- en schelpdieren, zilte groente