Kwaliteit, smaak, eerlijkheid en seizoensgebonden
De mosselvisser die halverwege de negentiende eeuw het pand aan de Visserlaan 1 in Philippine bewoonde, had het goed bekeken. Zijn vrouw had een fantastisch recept bedacht om mosselen klaar te maken. De mosselen die hij uit het water vlak voor de deur uit de haven haalde. Het naar zeggen oudste mosselrestaurant van Philippine was geboren. Het succesrecept wordt nog steeds gebruikt door de huidige eigenaren van dit restaurant, genaamd Bij Camiel.
Alain en Debbie Neelemans bliezen tijdens de coronaperiode Bij Camiel nieuw leven in. Dat komt vast door de betrokken inzet van heel het team, gepaard gaand met een flinke dosis enthousiasme. Minstens zo belangrijk is wat er op tafel komt, en hoe. Logisch dat klanten terug blijven komen als ze genoten hebben van lekker eten in een goede ambiance.
โWij vinden het zeer belangrijk met verse en eerlijke, lokale producten te werkenโ
Alain en Debbie zijn heel stellig in hun keuze voor lokale producten. Groente, fruit, mosselsauzen, brood en bier naar eigen recept gemaakt, fruitsappen, kaas, het komt allemaal uit de buurt. Niet te vergeten de mosselen, die recht uit het zeewater worden gewassen en bereid. โMaar daar blijft het niet bij. Bij de mosselen gaat natuurlijk peterselie, deze is vers en lokaal. Ook de uien komen van de boer en worden door ons vers gepeld en gesneden. Verder werken wij met de seizoenen mee, zoals het aspergeseizoen en het wildseizoen. Hier passen wij onze groentegarnituren op aan, en ons ijs. Geen aardbeien betekent ook geen aardbeienijs.โ In de kleine kas op het terrein telen ze zelf kruiden, komkommers en tomaten. โDe munt voor de verse muntthee bijvoorbeeld. Met de citroenverbena uit de kas brengen we ons eigengemaakte suikerwater op smaak.โ Tijdens openingsdagen kun je tussen 11 en 17 uur in het winkeltje naast het restaurant verse Zeker Zeeuws Goudmerk- en Jumbomosselen van Neeltje Jans, oesters en bijpassende streekproducten halen om in eigen keuken klaar te maken.
Traditionele restaurantbeleving
Wat je naast de โmosselen op Philippiense wijzeโ zeker ook eens moet proeven, is vis of vlees uit de Josper. De Josper is een houtskooloven, een grill en oven ineen. Dat geeft een geheel unieke smaak aan gegrilde gerechten. Aan die unieke smaak wordt veel belang gehecht, net als aan beleving. Daarom zie je in de kast tegen de muur de rib-eye Holstein drogen, op speciale manier naar eigen receptuur gezouten. Gegrild is dit een bijzonder stuk vlees op je bord. Ook bijzonder is het hooghouden van een restauranttraditie. โWij snijden het vlees nog aan tafel, zoals de cote ร l’os en de biologische kip op de kipmaandagavonden in de winterperiode. Daarnaast trainen we de medewerkers om zeetong aan tafel te kunnen fileren. Gasten kunnen zelf aan hun tafel kaas uit de kaaswagen kiezen om het diner mee af te sluiten. Die wordt op de juiste temperatuur gehouden en daardoor extra lekker.โ In de lounge en wijnbar kun je op je gemakje genieten van een goed glas wijn, naar jouw smaak aanbevolen door de sommelier, of een lekkere cocktail vergezeld van door de kok bereide hapjes. Ja, het Bourgondische leven is goed Bij Camiel.
Bij Camiel
Visserslaan 1, Philippine
T. 0031(0)115491313
E. Info@bijcamiel.nl