Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een lekker vegan recept klaar voor diverse soorten bonen. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Basisrecept bonen (vegan)
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 1 kg gekweekte bonen (pinto, rode, zwarte of witte) halve kilo gedroogd
- 1 liter groentebouillon
- 3 teentjes knoflook
- 2 stuks sjalot
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 50 gram olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Week de bonen een nacht in koud water en voeg een theelepel bicarbonaat toe.
- Hak alle groenten en stoof ze aan in de olijfolie, voeg geweekte bonen toe en bevochtig met bouillon, kook zachtjes gaar. Afhankelijk van de boon duurt dit 25-45 minuten.
- Afkoelen en bewaren in vocht.
- Terug opwarmen in beetje vocht met brunoise sjalot en wortel, monteer vervolgens met boter.