Vrijheid, blijheid, en lekker eten
Als je wel wat vakantievibes kunt gebruiken, dan hoef je niet ver weg. Zo aan het water van de Westerschelde gelegen, is Bar Goed the place to be om even het vakantiegevoel mee te pakken. In de zomer en zelfs in de winter. ‘Ibiza aan de Westerschelde’ is de andere naam voor Bar Goed, het hippe paviljoen aan de Perkpolderhaven in Walsoorden. Een streekbiertje met een tapasplank, bitterballen, nacho’s pulled chicken of kibbeling is extra lekker met het zicht op het water, of je nu op het terras zit of binnen. Wil je lekker uit eten in een uniek decor, kom dan naar het restaurant en proef van de eigenzinnige, versbereide gerechten met Franse twist met ‘d’n overkant’, het Verdronken Land van Saeftinghe en de haven van Antwerpen binnen zichtbereik.
Met de ingrediënten die gebruikt worden in de keuken van Bar Goed zit het wel snor. Die zorgen samen met de creatieve kunsten van de koks voor die smaken waarvoor je terugkomt. “We gebruiken veel streekproducten omdat we dicht bij de bron zitten. Er zijn veel mogelijkheden om alles lokaal en vers te halen, van vlees tot vis. Onze lokale leveranciers komen in hun vrije tijd hier wat eten en drinken. Een goede band met de leverancier zorgt ervoor dat je de mooiste producten binnenkrijgt. Dat is het mooie van lokaal samenwerken”, aldus chef Bas Kindt. Voor de gerechten op de menukaart wordt een moderne hand geslagen aan de basis van de traditionele Franse keuken. “Vertrouwde smaken, maar net even anders. Dat is het leuke van ons vak. We willen aan de verwachting tegemoet komen.” De huisgemaakte paella, Bargoede spareribs of tournedos rossini zijn enkele klassiekers het hele jaar door, en de zomer en de winter brengt specifieke seizoensgerechten op het bord. “We doen veel op de barbecue, ook in ons winterrestaurant. Naast onze gewone gerechten bieden we ook sharing aan: een tafel vol met van alles wat. Dat is leuk, dan kun je met z’n allen van alles wat proeven.”
Ibiza-vibes met een fonkeling van de Bib Gourmand
Ligt in de zomer met streetfood, vrijheid en blijheid de nadruk op de Ibiza-beleving, in de winter worden de roots van Bar Goed in ere gehouden. Die liggen in de welbekende Petrus & Paulushoeve, het voormalige pannenkoekenrestaurant dat Piet Mahu en zijn partner Hilde in 1997 begonnen en waar zoon Yannick vanaf 2004 de keuken omtoverde tot een Bib Gourmand uit de Michelingids. In 2018 werd de Petrus & Paulus Hoeve verkocht en stortte Yannick zich met zijn vader Piet op het cateringbedrijf P & P en de pop-upbar Bar Goed, ondertussen paviljoen dat binnen plaats biedt aan zo’n tachtig gasten. Yannick: “We zitten niet stil. Events met dj’s, speciale menu’s, onze zondagse ontbijtjes, Acoustic Sundays, Bargoed Winter Spielen – we spelen continu in op de altijd veranderende markt. Elk jaar bouwen we het paviljoen na de herfstvakantie om tot winterbar. Onze gasten variëren bij wijze van spreken tussen de drie en drieëntachtig.” Bargoed is ook een goede locatie voor een bedrijfsuitje of feestje en biedt in samenwerking met Jeppa Sport leuke teambuildingsuitjes aan.
Bar Goed
Perkpolderhaven 6, Walsoorden
Tel. 06-13159549