Auberge des Moules in Philippine

door | Gemeente Terneuzen, Philippine, smaaklokaal

Bij Auberge des Moules kom je een beetje thuis

Als opeenvolgende generaties al vijfenvijftig jaar je restaurant blijven bezoeken, dan doe je iets goed. In 2020 is het gouden jubileum voor restaurant Auberge des Moules te Philippine gepasseerd. Hoe slaagt de Auberge erin de naam van het dorp als ‘Mosselstad’ hoog te blijven houden? “Dankzij het unieke concept en het kwalitatief hoge level.”

Zoals de naam al doet vermoeden, worden in dit restaurant mosselen geserveerd. Grote, vlezige mosselen uit het Zeeuwse water, naar oorspronkelijk familierecept of andere smaakvolle variaties. Daar blijft het niet bij. Auberge des Moules kent een diverse menukaart met nog andere schaal- en schelpdieren zoals kreeft, garnalen en oesters, vis, vlees en vegetarische gerechten. Voor elk wat wils. De ingrediënten komen als het even kan uit de buurt. “Onze zeevruchten komen uit de Zeeuwse wateren, de vis uit de Noordzee. Seizoensproducten zoals lamsoor en zeekraal uit Middelburg, asperges van De Letter, wild van de slager hier net over de grens en groente en friet van Tollenaar uit Hoek”, vertellen mede-eigenaar Joris Jansen en chef Elinny de Waal. “Onze tournedos komt van vleesboerderij Van Wijck Hoekenaere. Onze sla komt niet aan in plastic, maar van de boer hier vlakbij, met het zand er nog tussen. Door streekproducten te gebruiken weten we precies wat we in huis halen. Het is snel hier. Dat betekent versheid, en dat proef je.” Al reden genoeg om lokaal in te kopen, maar er zijn meer argumenten voor Auberge des Moules om streekproducten in de keuken te gebruiken. “Het zijn kleinere leveranciers die hiervandaan komen. Daardoor heb je met minder tussenpersonen te maken. Door het persoonlijke contact heb je een meer persoonlijke band.”

“Onze gasten komen van ver, speciaal voor de Zeeuwse mosselen, oesters en kreeft”

Het sfeervolle Auberge des Moules gaat mee met de seizoenen. Per kwartaal kun je kiezen van een nieuwe menukaart. Welke seizoensgerechten springen eruit? “De beste periode voor mosselen is de late zomer, herfst en vroege winter. In het najaar serveren we wild, zoals haas, ree en fazant. Richting het voorjaar volgt de Zeeuwse kreeft. Die staat per 1 april op het menu. In mei is het tijd voor asperges. Er is dan ook een grotere aanloop op schaal- en schelpdieren. Onze Belgische gasten komen speciaal voor de Zeeuwse oesters en de Oosterscheldekreeft.” Waar gasten ook voor komen, is voor de ambiance. “Ons restaurant kent een gevarieerd publiek en is berekend op een groot volume, maar doordat de ruimte verdeeld is in compartimenten voelt het niet massaal. Wij ontvangen hen heel persoonlijk. Ze komen van ver, maar ze komen terug, want hier kom je een beetje thuis. Ons team verandert niet veel. Onze chef Mario bijvoorbeeld staat al vijfendertig jaar hier in de keuken. Met al die bekende gezichten weten mensen wat ze hebben. We hebben naam gemaakt op zowel het gebied van zeevruchten als andere gerechten.”

Auberge des Moules

Visserslaan 3, Philippine

www.aubergedesmoules.com

Tel. 0115 491265