Aspergesoep

door

Aspergesoep is een van die gerechten die je meteen doen denken aan de lente. De delicate smaak van asperges, gecombineerd met een romige textuur, maakt het een favoriet bij velen. Of je nu een doorgewinterde kok bent of een beginner in de keuken, zelfgemaakte aspergesoep is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden.

Ga zelf aan de slag!

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke aspergesoep. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Aspergesoep

Aspergesoep

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 1 kg witte asperges A of AA
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 250 gram room
  • 4 eieren
  • 100 gram gekookte ham
  • peterselie
  • 3 sneden oud brood
  • 50 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

  • Leg de asperges plat op een snijplank.
  • Schil de asperges met een dunschiller van kop naar uiteinde.
  • Snijd de laatste 3 cm van de asperge af en bewaar deze.
  • Breng de groentebouillon aan de kook en gaar hierin de asperges beetgaar (dit wil zeggen met nog wat structuur, dus niet helemaal gaar).
  • Haal de asperges uit de bouillon en laat uitdampen.
  • Snijd de bovenste 5 cm van de asperges af en snijd de rest in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de helft van de stukjes asperges samen met de bewaarde uiteindes toe aan de bouillon, kook volledig gaar.
  • Mix helemaal glad met een staafmixer of in de blender.
  • Voeg nu de room toe en breng op smaak.
  • Als de soep te dun is kun je deze bijbinden met wat maรฏzena (eerst oplossen in koud water).
  • Kook de eieren gaar, schrik onder koud water en pel ze. Snijd in grove stukken.
  • Snijd croutons van oud brood en bak krokant in bruisende boter, peper, zout en knoflook.
  • Lek uit op keukenpapier.
  • Hak de peterselie.
  • Warm de soep terug op, giet in een kom, verdeel er de aspergepunten en stukjes in, werk af met blokjes ham, stukken gekookt ei, peterselie en de croutons.

Serveertip!

  • Varieer met gerookte zalm, garnalen, gerookte ham of blokjes aardappel. Ook een frisse witte wijn gaat perfect samen met dit seizoensgerecht.
Trefwoord asperge, eieren, zuivel