Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke appelflappen klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Appelflappen
Ingrediënten
- 1 kg appels Goudreinet, Elstar, Jonagold, Kanzi of Braeburn
- 8 plakken bladerdeeg 12×12 cm
- 1 ei
- 25 gram bruine basterd suiker
- 25 gram kristal suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50 gram gewelde rozijnen
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken van 2×2 cm.
- Vermeng met de bruine basterdsuiker, gemalen kaneel en de gewelde rozijnen.
- Leg de ontdooide bladerdeeg op een vel bakpapier op het aanrecht.
- Schep op iedere plak, net uit het midden, wat appelmix.
- Klop het ei los met een vork en wrijf de randen van het bladerdeeg in met het ei.
- Vouw twee punten naar elkaar toe zodat je een driehoek krijgt.
- Duw deze met een vork voorzichtig aan zodat de flap luchtdicht is.
- Bestrijk met ei en bestrooi met kristalsuiker.
- Schuif ze met bakpapier op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C goudbruin voor 16-20 minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van de flappen.
Serveertip!
- Varieer met de toevoeging van noten, steranijs, gember, stukjes gewelde abrikoos of honing.
Over de chefkok
Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.
Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188