Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag een heerlijk gerecht van Syrco Bakker. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Tartelette van grijze garnalen, bloedworst, champignon en groene appel
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 600 gram ongepelde grijze jumbo garnalen
- bloedworst creme
- oude kaas
- 4 tartelette
- champignon duxelle puree van champignon
- 1 gesneden bruine kastanje champignon
- 12 groen appel rondjes
- 12 zoetzure rode ui
- appel gel
- bloemen
Bloedworst crรจme
- 320 gram bloedworst
- 50 gram bouillon
Appel marinade
- 100 gram appelsap
- 2 gram citroenzuur
Appel gel
- 40 gram appelsap
- 1 gram citroenzuur
- 1 gram agar agar
Zoetzure ui
- 500 gram blanke azijn
- 85 gram suiker
- 125 gram cabernet sauvignon azijn
- 500 gram rode ui gepeld en in stukken gesneden
Bereidingswijze
Pel de garnalen, zet ze koud en bewaar de koppen voor een jus.
Bloedworst crรจme
- Verwijder het vel van de bloedworst.
- Draai glad in een mixer samen met de bouillon.
- Geen peper en zout toevoegen
Appel marinade
- Mix met de staafmixer.
- Snijd met een mandoline en steek rondjes uit, bewaar vervolgens in de marinade.
Appel gel
- Mix alles samen met de staafmixer.
- Kook op met agar.
- Giet in een bakje en laat dit afkoelen.
- Mix alles glad met een mixer en vul af in een spuitzak.
Zoetzure ui
- Breng alle ingrediรซnten zoals aangegeven aan de kook en giet over de gesneden rode ui heen.