Jouw gids voor streekproducten, recepten en unieke ervaringen in de buurt!
Ontdek waar je lokaal kunt kopen, eten en beleven!
.
Goede voornemens? Kook gezond รฉn lokaal!
Ben je klaar voor een gezond en duurzaam begin van het nieuwe jaar? Laat je inspireren door de culinaire hoogstandjes uit de kookworkshop โWat Eten We Morgen?โ, georganiseerd tijdens de Week van Ons Eten door FoodDelta Zeeland! Tijdens deze workshop leerden deelnemers...
Vier kerst met een lokaal kerstmenu
Kerst draait om samen zijn, genieten en vooral lekker eten. Dit jaar is er niets feestelijker dan een kerstmenu dat de lokale streekproducten in de schijnwerpers zet! Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts: het kerstmenu van 2024 biedt een culinaire...
Bietencampagne Zeeuws-Vlaanderen
Je staat er niet direct bij stil, maar aan de suikerbiet hebben we een paar lekkernijen te danken.
Onder de Linden in Zuiddorpe
Proef het seizoen, proef Zeeuws-Vlaanderen โRuik de heerlijke geuren. Proef de bijzondere smaken. Ervaar de gastvrijheid.โ Bij het lezen van deze woorden op de website van Restaurant Onder de Linden in Zuiddorpe gaat het kriebelen bij de Bourgondische fijnproever. Dit...
Taste Churchill in Terneuzen
Met lokale producten naar de top Bij Taste Churchill draait alles om de smaak. Het streven daarbij is om zich bij de top van de Zeeuws-Vlaamse restaurants te begeven. Dat belooftโฆ! Iedereen is welkom in het restaurant van het Churchill hotel aan de Westerschelde, of...
’t Vlasbloemeken in Koewacht
Genieten van zee, vee en veld bij โt Vlasbloemeken Op de menukaart van restaurant โt Vlasbloemeken in Koewacht prijken voornamelijk producten van โzee, vee en veldโ. Hier worden op de met linnen gedekte tafels traditionele Zeeuwse smaken met een eigentijdse twist...
Wortels van Waverijn in Philippine
Vers van het land naar de lokale klant, de wortels van Waverijn De polders van Philippine doorkruisend zie je in het teeltseizoen akkers met van die verhoogde teeltruggen. Hier groeien niet alleen de welbekende aardappelen, maar ook andere gewassen. Kijk eens naar het...
Zeeuwsche Zoute in Bruinisse
Ambachtelijk zeezout, puur uit Nationaal park de Oosterschelde Ben jij ook zo iemand die altijd van die leuke potjes zeezout en kruiden meeneemt uit het buitenland? Ben je een fijnproever, die gaat voor pure kwaliteit en natuurlijk gezond? Voor natuurlijke zeezout in...
IJshoeve de Boey in Sint-Gillis-Waas
Met zoveel mogelijk eigen grondstoffen sublieme ijssmaken ontwikkelen, dat is het doel van IJshoeve De Boey. Om dat doel te bereiken, worden hoge maatstaven nagestreefd. โDoor de goede zorg voor onze koeien hebben we waardevolle melk, waar we heerlijke roomijs van...
RECEPT VAN DE MAAND
Elk jaar kijken we hier weer naar uit, zelf oliebollen bakken! Zelf een oliebol maken met lokale bloem, melk en eieren is leuk en waanzinnig lekker met krenten en rozijnen… en vergeet de stukjes appel niet!
Bekijk hier al onze recepten
INSPIRATIEPLATFORM
Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.
Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!
SMAAKMAKERS
streek- producenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes
Over ons
“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.“
Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilร : Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.
Voor wie?
- Streekproducenten
- Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
- Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen
- Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
- Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken