Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse zilte en zeegroenten!
Receptenfietsroute
Al eens aan gedacht om de ingrediรซnten van je vissoep bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediรซnten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun jeย hier vinden.
Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!
Tip
De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.
De ideale startplaats is van deze route is Cadzand. Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.
Veel fiets- en eetplezier!
Vissoep
Wat heb je nodig?
Ingrediรซnten
- 1 kilogram visgraten zonder bloed, kieuwen en kuit
- 60 gram olijfolie
- 300 gram garnalenkoppen
- 4 tomaten
- 1/4 venkel
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 1 wortel
- 1/2 witte deel van een prei
- 200 mililiter witte wijn
- 2.5 liter water
- 1 laurierblaadje / tijm
Garnituur
- 200 gram visfilet rode poon – wijting – kabeljauw
- 150 gram gepelde garnalen
- 20 mossels
- 100 gram zeekraal of lamsoor
- 1/2 prei
- 1 wortel
- 1/4 venkel
Bereidingswijze
- Was, schil en snijd de groenten voor de soep en stoof ze in een grote pan met olijfolie.
- Voeg de garnalenkoppen en visgraten toe en stoof deze 5 minuten mee.
- Voeg witte wijn en water toe. Kook het geheel 2 minuten goed door. Schuim dan af.
- Mix de tomaten.
- Draai het vuur laag en voeg de gemixte tomaten toe. Laat deze een uur intrekken.
- Passeren door een fijne zeef opkoken en inkoken tot ongeveer 1.5 liter, afsmaken met peper, zout en wat citroensap.ย
- Snijd de visfilets in blokjes van ca. 2 bij 2 cm.ย
- Was en snijd de groenten in kleine blokjes of ringen.
- Warm de soep op met de mossels, groenten en blokjes vis.
- Schep de soep in een diepe kom of bord. Strooi er de gepelde garnalen in. Eet smakelijk
Ook heerlijk met een licht pittige knoflook-paprika mayonaise
- Meng hiervoor een geplet knoflookteentje met 3 eetlepels mayonaise, voeg paprikapoeder en cayenne peper toe en laat dit minimaal een uur staan. Breng hiermee de soep extra op smaak of smeer het op een stukje stokbrood.
Verkooppunten en producten onderweg
Ui:
verkoopkraam bij de molen van Retranchement
Molenstraat 1
4525 AE Retranchement
Witte wijn:
Landgoed De Catharinahoeve
Oranjedijk 1
Waterlandkerkje
www.elmare.eu
info@elmare.eu
Vers en Lekker
Slijkstraat 10
4503 BC Groede
www.versenlekker.com
Knoflook, venkel, prei, tomaat:
Groene polderwinkel
Groeneweg 1B
4507 KM Schoondijke
0117 406 106
www.degroenepolderwinkel.nl
Vis, schelpen, zeekraal:
Viswinkel Terence Zahn, Cadzand
Boulevard de Wielingen 44B, 4506 JK Cadzand
06 24282980
https://www.facebook.com/Vis-wijn-winkel-Cadzand-Bad-556239867751025