Hartige taart met seizoensgroenten

door

Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuws-Vlaamse ingrediรซnten! We hebben het perfecte recept voor een hartige taart, want deze kun je elk seizoen maken. Je kiest gewoon de groenten die op dat moment van het land komen. Je kunt eindeloos variรซren met ingrediรซnten en zo iedere keer weer een andere taart op tafel zetten. Of je nu van vis of vlees houdt, of liever vegetarisch eet.

Receptenroute

Al eens aan gedacht om de ingrediรซnten van je hartige taart bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediรซnten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun jeย vinden opย RouteYou.

Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

Veel fiets- en eetplezier!

hartige taart met seizoensgroenten

Hartige taart met seizoensgroenten

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

taartvorm rond

Ingrediรซnten
  

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 2/3 eetlepes koud water
  • kant en klaar quiche/bladerdeeg
  • groente van het seizoen rode biet – pastinaak – spinazie – prei – pompoen
  • 150 gram gerookte spek/ham/vis of garnalen optioneel
  • 200 gram melk
  • 200 gram room
  • 4 eieren
  • 150 gram gemalen belegen kaas

Bereidingswijze
 

  • Verwarm de oven voor op 180ยฐC.
  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Vermeng de bloem en het zout.
  • Mix de bloem met het zout kort in een keukenmachine (of meng met de hand) en voeg 1 ei en het water toe tot het een korrelig deeg vormt.
  • Haal het deeg uit de machine en kneed kort na, plaats het vervolgens 1 uur in de koeling.
  • Maak de groenten schoon, snijd in kleine blokjes en stoof gaar in een pan, kruid naar smaak en voeg bij de rode biet wat suiker en rode wijnazijn toe.
  • Snipper de ui en bak dit samen met de blokjes gerookte spek in een pan.
  • Maak een mengeling van melk, room en eieren en kruid dit met peper en zout.
  • Rol het deeg uit tot een halve cm dikte en bekleed de quiche vorm met het deeg.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel daarna het spek, ui, groenten en kaas over de vorm.
  • Plaats de quichevorm in de oven en giet het eimengsel erbovenop.
  • Bak tot goudbruin, afhankelijk van de hoogte van de quiche.
  • Laat even afkoelen en snijd in punten. Eet smakelijk!
Trefwoord bloem, eieren, groenten, kaas, melk, noordzeevis, vlees

Producten en verkooppunten onderweg

Bloem:
Molen Van Schoondijke
Lange Heerenstraat 71
4507 KR Schoondijke
info@elmolino.nl
 
Groenten, Eieren en Kaas:
Groene polderwinkel
Groeneweg 1B
4507 KM Schoondijke
0117 406 106
www.degroenepolderwinkel.nl
 
Wijn:
Landgoed De Catharinahoeve                  
Oranjedijk 1
Waterlandkerkje
www.elmare.eu
info@elmare.eu
 
Vers en Lekker
Slijkstraat 10
4503 BC  Groede
www.versenlekker.com
 
Melk en boter:
Heerenhoeve, Oostburg
Korte Heerenstraat 8
4501PE Oostburg
06-22325291
info@heerenhoevezuivelenijs.nl