Uiensoep met zuurdesem crouton en oude kaas

door

Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse uien!

Receptenfietsroute

Al eens aan gedacht om de ingrediรซnten van je uiensoep bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediรซnten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou.

Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.

Veel fiets- en eetplezier!

Koop eet en beleef lokaal

Uiensoep met zuurdesem crouton en oude kaas

5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Soep, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Hoge soeppan

Ingrediรซnten
  

  • 60 g roomboter
  • 25 gr olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tak tijm
  • 1 laurierblaadjes
  • 6 grote witte uien in dunne plakken
  • 25 cl madeira
  • 1 el bloem
  • 2 liter groentenbouillon
  • zuurdesem stokbrood
  • 150 g oude kaas

Bereidingswijze
 

  • Smelt de boter en olijfolie op laag vuur in een hoge pan
  • Voeg de tijm, knoflook, laurierblaadjes en de uien toe
  • Smoor de uien 20 minuten en roer af en toe
  • De uien moeten glazig en zacht worden maar niet verkleuren, zo komt de natuurlijke zoete smaak van de ui naar boven
  • Voeg de bloem toe, roer goed. Voeg de madeira toe en kook uit
  • Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met peper en zout
  • Kook alles op en laat een half uur zachtjes koken
  • Zet ondertussen de grill aan
  • Snijd het stokbrood en bestrooi elk gesneden stukje met wat geraspte kaas
  • Leg de broodjes een paar minuten onder de grill tot de kaas smelt en goudbruin kleurt
  • Schep de soep in kommen
  • Serveer de soep, met in elke kom een kaascrouton
Trefwoord bloem, kaas, ui

Producten en verkooppunten onderweg

Ui:
Groene polderwinkel
Groeneweg 1B
4507 KM Schoondijke
0117 406 106
www.degroenepolderwinkel.nl

Oude kaas:
t-vosje
โ€˜t Spuiplein 9
4511 AN Breskens
0117 308 062
maartje@t-vosje.nl

Witte wijn:
Landgoed De Catharinahoeve               
Oranjedijk 1 
Waterlandkerkje 
www.elmare.eu
info@elmare.eu

Vers en Lekker 
Slijkstraat 10
4503 BC  Groede
www.versenlekker.com

Bloem:
Molen Van Schoondijke
Lange Heerenstraat 71
4507 KR Schoondijke
info@elmolino.nl

Zuurdesem: 
Bakkerij Willemsen 
Grote Kade 26
4511 AT Breskens
0117 382 668
https://bakkerijwillemsen.nl/