Creme Brûlée

door

Koop eet en beleef lokaal

Creme Brûlée

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 500 gram room
  • 500 gram melk
  • 220 gram eidooier
  • 1 ei
  • 2 stuks vanillestokken
  • 150 gram suiker

Bereidingswijze
 

  • Snijd de vanillestokken in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Voeg de stokken en merg aan de melk en room toe en kook op.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop ondertussen de eidooier en het hele ei luchtig.
  • Giet de lauwe melk en room over de eidooiermassa en roer goed door.
  • Zeef alles en giet daarna in schaaltje.
  • Zet deze au bain-marie (in een bak met een laagje warm water) in de oven en bak ze op 130C
  • Tot ze gaar zijn.
  • Check door voorzichtig te schudden, als de massa vast is zijn ze gaar.
  • Laat afkoelen.
  • Bestrooi met suiker en brand dit af met de gasbrander.
Trefwoord eieren, zuivel