
Creme Brûlée
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 500 gram room
- 500 gram melk
- 220 gram eidooier
- 1 ei
- 2 stuks vanillestokken
- 150 gram suiker
Bereidingswijze
- Snijd de vanillestokken in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Voeg de stokken en merg aan de melk en room toe en kook op.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop ondertussen de eidooier en het hele ei luchtig.
- Giet de lauwe melk en room over de eidooiermassa en roer goed door.
- Zeef alles en giet daarna in schaaltje.
- Zet deze au bain-marie (in een bak met een laagje warm water) in de oven en bak ze op 130C
- Tot ze gaar zijn.
- Check door voorzichtig te schudden, als de massa vast is zijn ze gaar.
- Laat afkoelen.
- Bestrooi met suiker en brand dit af met de gasbrander.