Klaar voor een ware kaasbeleving?
Elke Nederlander wordt ermee groot: kaas! We eten kaas als broodbeleg, als tussendoortje, als smaakmaker in een ovenschotel en als borrelhapje. Jong, belegen of oud, naturel of met kruiden; kaas is altijd lekker. Kaas is een echte gezelligheidstroef! Houd jij wel van gezelligheid en wil je ervoor zorgen dat je gezelschap het naar de zin heeft, loop dan zeker binnen bij Kaasspeciaalzaak Kaja’s in winkelcentrum Schuttershof in Terneuzen. De fijnproever die ’s ochtends een plak kaas vol romigheid en smaak van goede kwaliteit op de boterham wel kan waarderen moet dat ook zeker doen. Of je nu van Hollandse kaas houdt, of van buitenlandse kazen, in Kaasspeciaalzaak Kaja’s in Terneuzen vind je altijd wat van je smaak. Keuze te over, en niet alleen in kaas. Kaja’s is behalve kaasspecialist ook delicatessenzaak en traiteur. Staat er gezelligheid op de planning, dan is Kaja’s het alles-in-een adres voor hapjes en andere heerlijkheden. Voor een borrel bij je thuis, maar ook op grotere schaal.
Voor wie een goed stukje kaas wil
Karin de Jonge kreeg na een lange carrière als kok de gelegenheid de kaaswinkel in Winkelcentrum Schuttershof over te nemen. “De kennis van eten was al aanwezig, de passie voor kaas is steeds gegroeid”, vertelt ze. “Elke dag leer je nog bij. Kaas is een prachtproduct. We hebben heerlijke kaas, mesverse vleeswaren en tapas waarvan we de mooiste tapasplanken op maat maken. Exclusief bij ons verkrijgbaar is de Beemster kaas van het mes. Deze kazen liggen langer te rijpen. Daardoor zijn ze van andere kwaliteit dan de Beemster kaas uit de supermarkt. Het verschil zit ‘m in de smedigheid zoals we dat in het geval van kaas noemen: de soepelheid en romigheid. We hebben de hele lijn hiervan, van 35+kaas, 20+kaas, en de gewone soorten. Beemster van het mes is een eerlijke kaas, die alle tijd heeft om te rijpen, zonder chemische versnelling van het rijpproces. Dat geldt voor vrijwel elke kaas die ik heb. Ik vind kwaliteit belangrijk. Mensen die hier komen, hebben liever een goed stukje kaas waar ze wat meer voor betalen. Of eigenlijk is dat betrekkelijk. Wij rekenen niets voor het snijden van kaas. Dat is een extra service die we bieden.” Kaas is heel goed te combineren met bijvoorbeeld vleeswaren, olijven, kipspiesjes, gevulde paprikaatjes en kaasbegeleiders als chutneys en geleien. Al deze producten vind je bij elkaar, sfeervol uitgestald in de winkel. Of op zo’n heerlijke tapasplank, die je behalve in de winkel ook online kunt bestellen.
Heb je de verse heerlijkheden uit eigen keuken al geproefd, zoals de krokante kaasmoppies?
De verse gerechten die in eigen keuken bereid worden verraden Karins achtergrond als kok. “We bereiden rijk gevulde soepen van het huis zoals tomatensoep, en goulashsoep en erwtensoep in de winter. Onze eigen Zeeuwse stoverij maken we met vlees van het lokale rundvleesbedrijf De Hoekenaere van Van Wijck, Gentse mosterd en Zeeuws-Vlaams bier. We zijn trots op het regionale product. Lokale ondernemers ondersteunen vinden we belangrijk. Daarom werken we samen met Vleesboerderij Van Wijck, zuivelboerderij Het Melkhuis en de brouwerijen Rodanum en De Kip. We verkopen het zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute, kaasbegeleiders, jammetjes en geleien van fruit uit de boomgaard van De Oude Perenboom uit Hengstdijk en sinds kort de Zeeuwse schapenkaas van Kaasboerderij Mariekerke.” Een bezoek aan Kaasspeciaalzaak Kaja’s betekent een beleving. In de winkel en thuis.
Kaasspeciaalzaak Kaja’s
Schuttershofweg 30, Terneuzen
E-mail info@kajascateringterneuzen.nl
Tel. 0115-697441