Streekproductenbeurs 24 februari

door | nieuws

Impressie vorige editie streekproductenbeurs

Benieuwd welke lekkernijen onze streek allemaal biedt en ben je op zoek naar inspiratie en nieuwe toevoegingen voor jouw keuken, kaart of winkel? De streekproductenbeurs voor professionals op maandag 24 februari 2025 bij MFC De Statie in Sas van Gent is de ideale plek voor de lokale hotels, restaurants, cafés, verblijfsaccommodaties en andere wederverkopers van lokale streekproducten om kennis te maken met Zeeuws-Vlaamse streekproducenten!

Stands en demo’s

Dit zakelijke event brengt Zeeuws-Vlaamse streekproducenten en horeca uit Zeeuws-Vlaanderen en het grensgebied samen. Diverse standhouders laten hun producten zien en tijdens demo’s delen gepassioneerde vakcollega’s hun kennis met je.

>> Bekijk hier alle standhouders

Programma: What the chef eats!

Tijdens de Streekproductenbeurs kun je genieten van drie bijzondere chef-demonstraties. Elke chef deelt zijn passie voor lokale producten en laat je proeven van zijn favoriete streekgerechten.

13:00 uur – Eric van Bochove

Restaurant het Vlasbloemeken, Koewacht

Met een Michelinster en 14,5 punten in de Gault Millau staat Eric garant voor culinair vakmanschap. In zijn restaurant Het Vlasbloemenken brengt hij het beste van zee, vee en veld samen in moderne Nederlandse gerechten met een Zeeuwse twist. Eric laat je kennismaken met de traditionele smaken van de streek en vertelt hoe hij deze vertaalt naar zijn eigentijdse keuken.

14:30 uur – Laurent Smallegange

Restaurant Spetters, Breskens

Als JRE Restaurant van het Jaar 2025, bekroond met een Michelinster en 16,5 punten in de Gault Millau, staat Laurent bekend om zijn creatieve gebruik van lokale ingrediënten. Hij neemt je mee in zijn culinaire wereld waar Bressiaanse garnalen, Noordzeevis, lokale kazen en verse groenten de hoofdrol spelen. Ontdek hoe hij deze pure streekproducten combineert met internationale invloeden en verrassende zure toetsen.

15:30 uur – Pepijn Boussen

Bakkerij Boussen Culinair, Sint Jansteen

Ambachtelijk bakker Pepijn Boussen toont zijn passie voor authentiek brood en verfijnde patisserie. Met bloem van historische granen uit Zeeuws-Vlaanderen en respect voor traditionele technieken creëert hij onderscheidende producten. Laat je verrassen door de pure smaken van zijn zuurdesembroden en exclusieve patisserie.

Bij elke demonstratie krijg je de kans om te proeven van de gepresenteerde specialiteiten.

De beurs bezoeken

Op maandag 24 februari 2025 ben je tussen 11:00 en 17:00 uur van harte welkom bij MFC De Statie in Sas van Gent. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is wel nodig. De beurs is enkel toegankelijk voor ondernemers.

AANMELDEN ALS BEZOEKER

Standhouders

Heb je interesse om als standhouder aanwezig te zijn? Dan kun je hier aanmelden:

AANMELDEN ALS STANDHOUDER

De Streekproductenbeurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Gemeente Terneuzen.

Streekproductenbeurs 2025
Streekproductenbeurs