De Korenbeurs in Hulst

door | Gemeente Hulst, Hulst, smaaklokaal

Nét dat beetje extra door de mix van modern en traditie bij Restaurant De Korenbeurs

Als je gaat lunchen of dineren, dan wil je én leuk zitten, én fijn bediend worden. En natuurlijk ook goed eten. Gasten van Restaurant De Korenbeurs in hartje Hulst zijn het erover eens: hier ervaar je het huiskamergevoel. Zet je tanden met smaak in al het lekkers op je bord. Al die streekproducten die met verve in de keuken van Restaurant De Korenbeurs worden gebruikt, zullen je smaakpapillen zeker bekoren.

De gerechten op de menukaart van De Korenbeurs zijn toegankelijk, met nét dat beetje extra wat je van een restaurantkeuken verwacht. Wat denk je van fazantenborst geserveerd met romige zuurkoolstamppot, Zeeuws spek, appel en een rijke jus op basis van Calvados, en de verfijnde carpaccio van hert met romige truffelcrème, bospaddenstoelen, geschaafde ganzenlever en oude Zeeuwse kaas in het wildseizoen? Of van kabeljauw met Zeeuws spek, met spinazie en bospaddenstoelen, en wittewijnsaus met tuinkruiden? Ontdek op een mooie zomerdag de frisse proeverij met gerookte zalm, Grijze garnalen, gerookte paling, uitjes, mierikswortelcrème en cocktailsaus en verrassende salades. Kun je niet kiezen, probeer dan eens de tapas. Zin in vis? Ook de visgerechten bij De Korenbeurs hebben nét dat beetje extra. Dat de moderne keuken prima samengaat met de traditionele, laten de aspergesoep en sauzen goed zien. Want aspergesoep die zoals vroeger is getrokken van aspergeschillen getrokken is gewoon het allerlekkerst. Hetzelfde geldt voor de sauzen uit eigen keuken. Die worden traditioneel van de botten getrokken. Dat geeft ze hun mooie, volle smaak.

Bijzonderheden uit eigen streek

Voor de gerechten op de kaart worden verse producten gebruikt, en die komen nogal eens van producenten uit de buurt. “Ik werk graag samen met bijvoorbeeld de lokale slager om zijn dagverse specialiteiten te verwerken in onze gerechten. Lokaal lamsvlees op zijn tijd vind ik geweldig. En simpel de verse frieten zijn ook belangrijk”, vertelt Carlo Ras, die samen met zijn levens- en zakenpartner Amanda ondertussen elf jaar de horecazaak runt. Friet, aardappels, groente, kaas, ambachtelijke kroketten, het komt allemaal uit Zeeuws-Vlaanderen. Onmisbaar op de restauranttafel is brood. Het brood dat je bij Restaurant De Korenbeurs geserveerd krijgt, is wel heel speciaal. Het smaakvolle Sint Jansbrood van Bakkerij Van Boussen uit Sint Jansteen is gebakken met granen die biologisch worden geteeld door Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deze oergranen worden zo natuurlijk mogelijk verbouwd in natuurgebied De Schommeling bij Heikant, op nog geen vijfhonderd meter van de bakkerij. Het geheim van dit smaakvolle brood? De rogge wordt een nacht lang gekookt in karnemelk. Heb jij het bijzondere Sint Jansbrood bij De Korenbeurs al geproefd?

Gezamenlijke horecadroom

Carlo en Amanda werken allebei al een hele tijd in de horeca. Ze hebben elkaar leren kennen bij De Westbeer , in de tijd dat Carlo een van de compagnons was en Amanda medewerkster in de bediening. “We hielden toen al heel veel van het vak. Ik werkte in de keuken, waar ik het heerlijk vond om met dagverse producten te werken. Amanda vond het geweldig om het de gasten naar de zin te maken en een fijne lunch of diner te verzorgen. Iets meer dan elf jaar geleden zijn we samen onze horecaondernemersdroom gestart in het gezellige centrum van Hulst. Sinds dag 1 werken we met verse producten van vaak lokale ondernemers. We zijn trots op wat we in de loop der jaren hebben opgebouwd, samen met onze collega’s. Zonder hen kun je niet!”

Ambitieus en ondernemend zijn Carlo en Amanda nog steeds want sinds eind december hebben ze ook Brasserie Oud Hulst overgenomen om ook daar iets moois op te bouwen. 

Restaurant De Korenbeurs

Grote Markt 10, Hulst

www.dekorenbeurs-hulst.nl

info@dekorenbeurs-hulst.nl

Tel. 0114-312213