Zoetzure augurken

door

Koop eet en beleef lokaal

Zoetzure augurken

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!

Ingredients
  

  • 2 kg augurken of komkommers
  • 750 gram suiker
  • 1 liter natuur azijn
  • 750 gram water
  • 10 gram zout

Bereidingswijze
 

  • Sommige varianten (zeker uit eigen tuin) hebben harde stekelige haartjes. Dan kan je het beste de augurk even wassen en licht schrobben met schuursponsje.
  • Snijd de augurken in de gewenste vorm, blokjes, dunne plakjes of schijfjes. Of laat kleinere augurken op zijn heel.
  • Besprenkel met zout en laat een uurtje staan.
  • Ondertussen maak je een zoetzure marinade van de benodigde ingrediënten.
  • Kook alle ingrediënten en giet deze heet op de gesneden augurk.
  • Als de blokjes of schijfjes wat dikker zijn (groter dan 4 mm) dan even terug opkoken.
  • Laat het afkoelen en bewaren in het vocht!
  • Bewaar in de koeling.