Kingfish tartaar

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag zelfgemaakt kingfish tartaar klaar. Lees stap voor stap hoe je dit bijgerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Goede voornemens

Kingfish tartaar

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 10

Wat heb je nodig?

Snijplank
Pan
mengbeker
kleine pipetjes

Ingrediรซnten
  

  • 200 gram Zeeuwse quinoa
  • 1 kg Kingfish filet
  • 250 gram codium
  • 150 gram Tomasu sweet & spicy
  • 100 gram duindoornsap
  • 100 gram olijfolie
  • Zeeuwsche Zoute chili
  • gemalen zwarte peper
  • limoensap
  • soja scheuten
  • 1 komkommer
  • sushi azijn
  • 1 kleine sjalot
  • sesamzaad geroosterd
  • dashi bouillon (1/2 liter water)
  • 3 zakjes Dashi bouillonpoeder)
  • verse kruiden
  • zoet/zout/pikante crumble

Bereidingswijze
 

  • Maak een bouillon met de dashi en kook hier de quinoa in gaar.
  • Laat de quinoa afkoelen en breng op smaak met limoensap, soja scheuten en zout.
  • Mix limoensap met olijfolie, zout en duindoornsap.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan in dunne reepjes, marineer met gesnipperde sjalot, sushi azijn, Zeeuwsche Zoute chili en geroosterd sesamzaad.
  • Maak de codium schoon en snijd fijn, meng dit onder de komkommer.
  • Snijd de kingfish in grove tartaar van 1 cm x 1 cm en marineer met de duindoornvinaigrette.
  • Dresseer alles op bord. Vul de pipetjes met de Tomasu soja en steek deze in de vis.
  • Garneer met verse kruiden en zoet/zout/pikante crumble.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord duindoorn, noordzeevis