Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag pompoen puree klaar met chimchurrie. Lees stap voor stap hoe je dit bijgerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Zeeuwse mossel met pompoen puree en chimichurrie
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
Mosselen
- 1 kg mosselen jumbo kwaliteit
- 1 kleine ui
- 1 kleine chili peper
- 1 teen knoflook
- 50 gram olijfolie
- Pompoencrème
- 1 kg rode pompoen geschild en in blokjes
- 100 gram zonnebloemolie
- citroensap, cayennepeper en zout
Chimichurri zeesla
- 1 bos platte peterselie
- ½ bos fijngehakte oregano
- 30 gram gedroogde zeesla
- 1 rode chillipeper
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 75 gram rode wijnazijn
- 150 gram extra vierge olijfolie
- gemalen zwarte peper en zout
Sjalottencompôte
- 500 gram sjalotten
- 50 gram olijfolie
- 250 gram witte wijn
- 100 gram witte wijnazijn
- 50 gram suiker
- 1 blaadje laurier
- 2 steranijs heel
- gemalen zwarte peper en zout
Bereidingswijze
Zeeuwse mosselen
- Spoel de mosselen en maak schoon indien nodig.
- Hak de ui, peper en knoflook fijn, bak deze aan in een pan met wat olijfolie, voeg de mosselen toe en bak tot ze open gaan staan.
- Blus af met witte wijn en zet een deksel op de pan.
- Laat de mosselen opkoken en schud 2 keer op. Zet het vuur uit, haal de mosselen uit de schelp en bewaar in het vocht.
- Warm ze voorzichtig op wanneer nodig.
Pompoencrème
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en snijd in grove blokken, leg op een bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout.
- Bak goudbruin in ongeveer 25 minuten op 180c.
- Haal de pompoen uit de oven, en draai alles glad in de mixer samen met olie, citroensap en voeg naar smaak cayennepeper en zout toe.
Chimichurri -zeesla
- Week de zeesla in de rode wijnazijn. Hak alle kruiden fijn met een mes, of mix zeer kort in een keukenmachine.
- Pel en snipper de ui en de knoflook zeer fijn. Snijd de rode chilipeper in zeer fijne blokjes (verwijder zaadlijsten als je de chimichurri minder pittig wilt).
- Meng alles samen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Sjalottencompôte
- Snij de sjalot in kleine blokjes. Stoof de sjalotten aan in de olijfolie, blus af met de wijn, azijn en suiker en voeg laurier en steranijs toe. Breng aan de kook en laat inkoken.
- Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout. Let op dat het niet aanbrandt!
- Dresseer alle ingrediënten op een mooi bordje.
- Eet smakelijk!