Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag geroosterde kip klaar met aardappelsalade en zeekraal. Lees stap voor stap hoe je dit bijgerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Geroosterde kip met aardappelsalade en zeekraal
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Wat heb je nodig?
oven, snijplank, grote pan
Ingrediënten
- 1 kilo krieltjes of kleine vastkokende aardappel
- 500 gram kippendij filet
- 25 gram kip bbq kruiden
- 250 gram zeekraal
- 250 gram jonge spinazie
- 100 gram zonnebloem olie
- 250 gram walnoot olie
- 75 gram witte balsamico met zeekraal
- 1 sjalot
- bieslook
- 2 blaadjes salie
- 1 teen knoflook
- grove mosterd of Dijon mosterd
- zwarte peper
- Zeeuwsche Zoute
Bereidingswijze
- Kook krieltjes in de schil en laat uitdampen.
- Als ze gaar zijn, plet lichtjes met stamper. Vermeng met de zonnebloemolie, bieslook, een lepel grove mosterd, grof gemalen zwarte peper en Zeeuwse Zoute.
- Verwarm een oven voor op 200C, wrijf de kippendij in met de bbq kruiden en rooster de kip gaar in de oven. Laat afkoelen.
- Maak een vinaigrette met walnoot olie, witte balsamico, klein handje spinazie, gehakte salie, zwarte peper, fijngehakte sjalot en gehakt teentje knoflook. Mix glad met de staafmixer.
- Hak de walnoten. Snijd dunne reepjes geroosterde kip. Blancheer de zeekraal kort in kokend water, schrik in ijskoud water. Lek goed uit.
- Dresseer alle ingrediënten op een mooi bordje.