Onder de Linden in Zuiddorpe

door | Gemeente Terneuzen, smaaklokaal, Zuiddorpe

Proef het seizoen, proef Zeeuws-Vlaanderen

‘Ruik de heerlijke geuren. Proef de bijzondere smaken. Ervaar de gastvrijheid.’ Bij het lezen van deze woorden op de website van Restaurant Onder de Linden in Zuiddorpe gaat het kriebelen bij de Bourgondische fijnproever. Dit klinkt goed! Wil je het zelf beleven? Dat kan. Je hoeft alleen maar de uitnodiging aan te nemen.

Asperges en wild uit de polder, vis en andere zilte zaligheden uit het Zeeuwse water

Tijdens een bezoek aan dit gerenommeerd restaurant ontdek je al gauw waarom vaste gasten van alle leeftijden hier al decennia lang steeds weer terugkeren. Het warme welkom, de attente bediening. Gerechten die het oog verrassen en de tong strelen. Herkenning. Vanwege de streekeigen producten en vanwege de seizoentoppers: in het voorjaar de asperges, in het najaar wild uit eigen polders dat naar goed natuurbeheer geserveerd wordt. Dit concept van seizoensgerechten van producten uit eigen streek staat van het begin af aan bij Restaurant Onder de Linden centraal. “Wij werken volgens de seizoenen, zoveel mogelijk met streekproducten en alles vers. De kwaliteit van producten is het beste in het seizoen zelf. Waarom vlees halen in Australië als het hier is? Producten van eigen bodem zijn puur en eerlijk. Dat is beter. We mogen best milieubewust zijn met z’n allen. Wij zijn er trots op met eerlijke producten te werken. Asperges, paling, kreeft, wild uit de polder, lokaal vlees, zilte producten, kaas, boter, eieren, groenten: alles uit de streek. Eerlijk en puur. De inspiratie voor onze kaart is de Zeeuws-Vlaamse polder.” Chantal de Cock en haar team houden de koers aan die zij samen met haar echtgenoot Sjef in 1987 inzette. Sjefs ouders hadden tot die tijd een café en restaurant ineen, Café ’t Gemeentehuis, een paar deuren verderop. Sjef en Chantal namen het bedrijf over, in het huidige pand. Nadat Sjef in 2018 stierf, zette Chantal het bedrijf met de medewerkers voort. “We zijn trots op ons restaurant zoals het door Sjef werd opgebouwd. We blijven voortdoen in zijn geest, met vakmanschap, humor en passie. Ieder seizoen weer.” Bij Restaurant Onder de Linden draait het om genieten, elk seizoen met haar eigen smaken. De asperges van Restaurant Onder de Linden zijn ondertussen geroemd geraakt tot ver over de landsgrens. Die moet je daar zeker gegeten hebben! Kreeft en wild worden altijd opnieuw verrassend opgediend. Met alle lokale ingrediënten wordt in de keuken van Restaurant Onder de Linden alles zelf vers bereid. Hier proef je elk Zeeuws-Vlaams seizoen tot in detail.

Seizoensbeleving in groep

Wil je met een groep komen genieten? Dat kan. Restaurant Onder Linden verzorgt feesten, recepties, groepsdiners, evenementen en bedrijfsbijeenkomsten. Hier is speciaal een sfeervolle zaal voor ingericht, waar je de ruimte en alle privacy hebt. Een stijlvolle plek om je speciale momenten met een gezelschap door te brengen, natuurlijk onder het genot van lekkere hapjes en drankjes, heerlijke gerechten en wijnen. Volg de Facebookpagina en Instagram voor alle nieuwtjes!

Restaurant Onder de Linden

Dorpsplein 12, Zuiddorpe

www.restonderdelinden.nl

onderdelinden@zeelandnet.nl

Tel. 0115-608295