Broodpudding
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 500 gram oud brood
- 100 gram blonde of zwarte rozijnen evt. geweld in rum
- 50 gram boter
- 50 gram suiker
- 3 eieren
- 125 gram room
- 400 gram melk
- 60 gram suiker
- citroenzeste
- ยฝ tl gemalen kaneel
Bereidingswijze
- Wel de rozijnen in water (of rum).
- Meng de 50 gr suiker met de citroenzeste en gemalen kaneel.
- Beboter de sneetjes oud brood met boter bestuif deze met het suikermengsel
- Leg de stukken brood dakpansgewijs in een beboterde ovenschaal en strooit tussen de lagen de rozijnen.
- Meng de room, melk, eieren en suiker en giet dit over het brood, laat een half uur staan zodat het vocht goed opgenomen word door het brood.
- Bak af in een voorverwarmde oven van 160C voor 35-40 minuten, afhankelijk van de hoogte van de pudding.
- Laat afkoelen, en snijd stukken, serveer met poedersuiker of nog lekkerder met een bol vers vanille-ijs.