Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkersteย receptenย met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag tartaar van makreel klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Tartaar van makreel met Zeeuwse Quinoa, codium, duindoorn en tomasu
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 120 gram quinoa
- 500 gram makreel filet
- 50 gram codium
- 50 gram tomasu sweet and spicy
- 30 gram duindoornsap
- 30 gram olijfolie
- Zout
- Gemalen zwarte peper
- Limoensap
- 1/2 komkommer
- 1 kleine sjalot
- Sesamzaad
- Dashi bouillon 350 ml water, 2 zakjes dashi bouillonpoeder
Bereidingswijze
- Maak een bouillon met de dashi en kook hier de quinoa in gaar, laat de quinoa afkoelen en breng op smaak met limoensap en zout.
- Mix limoensap op met olijfolie, zout en duindoornsap.
- Snijd de komkommer in de lengte in 2 en dan in dunne reepjes, marineer met gesnipperde sjalot, sushi-azijn, Zeeuwsche Zoute chili en geroosterd sesamzaad.
- Maak de codium schoon en snijd fijn, meng dit onder de komkommer.
- Snijd de vis in grove tartaar van 1 cm x 1 cm en marineer met de duindoornvinaigrette.
- Dresseer alles op bord.
- Vul pipetjes met de tomasu soja en steek deze in de vis.
- Werk af met verse kruiden en zoet/zout/pikante crumble.