Kippenbouillon

door

Koop eet en beleef lokaal

Kippenbouillon

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Soep

Ingredients
  

  • 2 kg kipkarkas
  • 1 ui gepeld
  • 1 prei gewassen en gesneden enkel het wit gedeelte
  • Water
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • thijm en laurier

Bereidingswijze
 

  • Doe karkassen in een grote pan, vul met water en kook ze op.
  • Als ze koken schuim dan af en laat 2 minuten doorkoken.
  • Snijd en was de groenten indien nodig, voeg alles toe aan de pan.
  • Laat op laag vuur 3 uur trekken en giet dan door een zeef.
  • Kook voor de helft in.
  • Koel af en laat opstijven in koelkast, schep het vet eraf,
  • Bewaar in koelkast of verdeel in kleine porties in de diepvries.