Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een aardpeersoep klaar met gebakken coquilles en kerrieschuim. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Aardpeersoep met gebakken coquilles
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 500 gram aardpeer
- 8 verse coquilles
- 100 gram zure room
- 500 gram groentebouillon zie recept
- 1 teen knoflook
- 2 Elstar of Jonagold appel
- 1 tl kerriepoeder
- 75 gram appelsap
- 50 gram room
- Peper, zout en citroen
- 100 gram boter
Bereidingswijze
- Schil de aardperen en snijd er 2 in fijne blokjes.
- Snijd de rest in grove stukken en kook gaar in de groentebouillon.
- Giet af en bewaar het vocht.
- Mix de aardpeer glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg zure room, peper, zout en eventueel wat kookvocht toe voor de gewenste dikte.
- Schil 1 appel en snijd in blokjes.
- Stoof deze samen met de aardpeerblokjes gaar in boter en kruid met peper en zout.
- Hak de ui en andere appel en stoof deze aan samen met de andere helft van de boter en het kerriepoeder.
- Blus af met het appelsap en 50 gram kookvocht.
- Kook op en mix glad, breng op smaak met peper, zout en voeg de room toe. Schuim op met de staafmixer.
- Maak de coquilles schoon en dep droog, kruid met peper en zout.
- Bak in hete olie, kort maar krachtig, rondom goudbruin.
- Blus met citroensap.
- Leg wat aardpeer/appel blokjes in het bord, hierop de coquilles.
- Schep er de hete soep langs en werk af met een lepel kerrieschuim.