Steak tartaar met pickles en krokante aardappelย 

door

Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag steak tartaar klaar met pickles en krokante aardappel. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Steak tartaar

Steak tartaar met pickles en krokante aardappelย 

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 500 gram lokaal rundvlees van goede kwaliteit

Dressing steak tartaar

  • 2 el Worcestersaus saus
  • 10 druppels tabasco
  • 1 el gram dijonmosterd
  • 30 gram olijfolie
  • Gemalen zwarte peper

Garnituur steak tartaar

  • 1 Sjalot in dunne ringen
  • 1 el Kappertjes
  • Kropslahart
  • 4 el pickles zie recept
  • 4 el mayonaise zie recept
  • 4 takjes bieslook, platte peterselie en dragon
  • 1 grote frietaardappel

Bereidingswijze
 

  • Schil de frietaardappel en was. Snijd op een mandoline in fijne julienne.
  • Bak in een voorverwarmde frituurpan van 180C.
  • Haal ze uit de olie als ze krokant zijn. Lek uit op keukenpapier en kruid met zout.
  • Lek de pickles uit op een zeef en vang het vocht op.
  • Vermeng dit vocht met de verse mayonaise.
  • Bewaar ook de garnituren.
  • Snijd het rundsvlees met een scherp mes in fijne tartaar (blokjes).
  • Vermeng dit met peper, zout en de dressing.
  • Verdeel in 4 stukken en duw plat in een ring. Leg op bord.
  • Leg er de kropslaharten, pickles groenten tegenaan.
  • Werk af met de ringen sjalot, verse kruiden en een paar kappertjes.

Leuk om te weten

Tip van slagerij Limousinhoeve uit Hoek!
De smakelijkste delen voor tartaar zijn zijlende en gepelde biefstuk. Deze stukken vlees hebben niet alleen een prachtige smaak, maar zijn ook heerlijk mals. Voor de bereiding snijd je het vlees eerst in zeer fijne reepjes, waarna je het met een kapmes zo fijn mogelijk hakt. Het is aan te raden de tartaar dezelfde dag nog te eten voor de beste smaak. Zorg ervoor dat je het vlees niet te koud serveert: haal het een half uur voor het eten uit de koeling. Hierdoor komt de rijke smaak van het vlees optimaal tot zijn recht.
Trefwoord aardappel, eieren, ui, vlees