Slagerij de Limousinhoeve in Hoek

door | Gemeente Terneuzen, Hoek, streekproducent

Exclusiviteit van boer tot bord.

In de Langestraat in Hoek zie je aan de zwarte luifel en de grote letters erboven direct waar de ambachtelijke Slagerij de Limousinhoeve is. โ€˜Van boer tot bordโ€™ staat op de rand, en โ€˜Meester worstmakerโ€™. Het kan niet missen, we hebben hier te maken met ambachtelijke streekproducten. Met als grootste troeven het eigengekweekte Limousinrundvlees en het grote assortiment huisgemaakte droge worst van een Meester.

Peter en Nelly Mol startten in 1992 met een ambachtelijke slagerij in een supermarkt in Hulst. Zeventien jaar later besloot het echtpaar de plaatselijke slagerij in Hoek over te nemen, de plaats waar ze beiden geboren en getogen zijn. De reden? โ€œOmdat we meer met het mooie ambacht bezig wilden zijn.โ€ Terug naar hun roots, terug naar de roots van het vak. Zelf vleeswaren maken, runderen en varkens uitbenen en maaltijden bereiden. โ€˜Kiezen voor producten van Slagerij Limousinhoeve is kiezen voor lokale productenโ€™ is te lezen op de homepage van hun website. โ€˜Van boer tot bordโ€™. Is dat niet gewoon de beste en lekkerste optie? In het geval van de Limousinhoeve wel, want hier gaat het om ambachtelijk, lokaal geproduceerd vlees van hoge kwaliteit, producten met respect voor natuur en dier. Het tweesterren Beter Leven Limousinrundvlees uit eigen boerderij wordt ambachtelijk verwerkt tot smaakvolle kwaliteitsproducten. Vleeswaren worden voor 95% zelf gemaakt, van achterham tot snijworst. Daarbij blijft het niet bij de standaard producten. Slagerij de Limousinhoeve ontwikkelt zelf specialiteiten zoals salami Piรซtro, pain boucher en camempero, een delicatesse van droge worst. Peter heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in de worstenmakerij en verduurzaamde worstsoorten en mag zich Meester Worstmaker noemen volgens het landelijke Worstmakers Gilde.

Puur en eerlijk. Dat smaakt het best.

In de toonbank liggen heel wat meer delicatessen. Een ruime keuze aan rollades, barbecue-, steengril- en gourmetproducten, en specialiteiten zoals de braadslee biefstuk panchetta en de braadslee met varkenshaas, gepaneerde schnitzel, porchettagebraad, cordon bleu, gemarineerde varkensfiletlap en mager gezouten spek, gegrilde kippenbout en kipshoarma. Natuurlijk neem je gelijk die heerlijke eigengemaakte salades mee. Het pure rundvlees van de boerderij, zoals hachee, Limousinbiefstuk, picanhasteak en bavette, rosbief, gehakt en bieflappen maak je zelf thuis klaar naar eigen recept. Het varkensvlees van Slagerij de Limousinhoeve is LIVAR, Limburgs scharrelvarken met het driesterren Beter Leven keurmerk. Het kippenvlees is van de Gildehoen scharrelkip, antibioticavrij en een ster Beter Leven. Voornoemde is slechts een greep uit het aanbod van ambachtelijke lekkernijen, verantwoord geproduceerd. Geen tijd of zin om zelf te koken, maar je wilt wel een gezonde en lekkere maaltijd? Nelly maakt traditionele gerechten met eigen twist, onder de naam Nellyโ€™s Kitchen. Denk hierbij aan Zeeuwse stoverij of een gehaktbal met jus, soepen, varkenshaas in champignonsaus of pepersaus, witlofrolletjes met ham en kaas, konijnenbout in bruin bier en seizoensgerechten, maar ook smulsloffen, lasagne en oosterse gerechten. Uiteraard worden hier ook ingrediรซnten van kwaliteit voor gebruikt, veelal van lokale oorsprong. Verder vind je in de winkel nog kazen en andere (streek)producten. ย 

Kom langs in Hoek of bestel je vlees, vleeswaren en maaltijdgerechten in de webshop. Elke week is er een nieuwe weekaanbieding. Houd de website en social media ook met de feestdagen in de gaten om mooie gril- en gourmetpakketten te bestellen.

Slagerij de Limousinhoeve

Langestraat 45, Hoek

www.limousinhoeve.nl

Tel. 0115-448124

info@limousinhoeve.nl