Knolseldersoep

door

Steun lokale boeren en ontdek hoe heerlijk en veelzijdig koken met streekproducten kan zijn! Deze keer staat knolselderij in de schijnwerpers, een echte smaakmaker uit Zeeland. Met dit eenvoudige recept voor knolseldersoep maak je een hartverwarmend gerecht dat perfect past bij het winterseizoen. Haal je Zeeuwse knolselderij in huis, pak je pannen, en laat je culinaire creativiteit de vrije loop. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Knolseldersoep

Knolseldersoep

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 1 kg knolselderblok
  • 1 litermelk
  • 500 gram groenten bouillon
  • 250 gram zure room
  • 75 gram olijfolie
  • peper zout en citroensap

Bereidingswijze
 

  • Maak de groenten schoon en hak in stukken.
  • Zet op met de melk, bouillon en kook gaar. Mix alles fijn in een blender, mix er de zure room in met de olijfolie en kruid af met peper en zout.
Trefwoord knolselderij