Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke gegrilde inktvis klaar met couscoussalade en kerrie vinaigrette. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Gegrilde inktvis met couscous
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 100 gram handgerolde parelcouscous
- 1 puntpaprika
- 1 lente-ui
- 1/4 gekonfijte citroen
- 1 stuk pijlinktvis vers
- azijn
- suiker
- water
Kerrie vinaigrette
- 10 gram kerriepoeder
- 100 gram appelsap
- 2 sjalot
- 20 gram citroensap
- 20 gram witte wijnazijn
- 200 gram zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
- Kook er de couscous in gaar en giet af.
- Snijd de puntpaprika fijn en bak aan, voeg de gesneden lente-ui toe en de fijngesneden gekonfijte citroen (enkel de schil). Breng op smaak met het citroensap, olijfolie, cayennepeper en zout.
- Snijd de inktvis tube open en maak schoon, snijd met een scherp mes, voor de helft in, en snijd dunne reepjes, marineer met olijfolie, peper, zout, citroensap en knoflook.
Kerrie vinaigrette
- Stoof de gehakte sjalot aan in wat olijfolie, en voeg de kerriepoeder toe, laat 1 minuut uitkoken, blus af met appelsap en kook voor de helft in, voeg citroensap en azijn toe, passeer en monteer met de olie, kruid met pezo.
- Om af te maken, grill de inktvis kort op de Yakiniku en dresseer op de couscous