Geplette aardappel met zeekraal

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke geplette aardappel met zeekraal, gepocheerd ei en Hollandaise saus klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Geplette aardappel

Geplette aardappel met zeekraal

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, vegetarisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 500 gram nieuwe aardappels
  • olijfolie
  • platte peterselie
  • kervel
  • bieslook
  • zeekraal
  • Oosterschelde zeezout
  • zwarte peper
  • 4 eieren van de boer
  • 2 eidooiers
  • 1 citroen
  • 50 gram witte wijn
  • 125 gram boter

Bereidingswijze
 

  • Snijd de kruiden fijn met een scherp mes.
  • Was en kook de nieuwe aardappels in de schil gaar.
  • Giet af en laat uitdampen.
  • Plet met een pureestamper of vork.
  • Vermeng met de olijfolie, citroensap en gesneden groene kruiden.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Klop een luchtige Hollandaise saus van de 2 eidooiers, witte wijn, citroensap op middelvuur tot de dooiers gegaard zijn, zet van het vuur af en klop er rustig de gesmolten geklaarde boter onderdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg een goede scheut keuken azijn toe.
  • Breek ondertussen de 4 eieren voorzichtig in een kom.
  • Zet het vuur af en giet er de eieren in. Zet het vuur terug aan tot kookpunt en vervolgens uit.
  • Pocheer 3 minuten. Haal daarna uit het water.
  • Warm de geplette aardappel terug op.
  • Bak de zeekraal in een pan met wat olie en versgemalen peper.
Trefwoord aardappel, eieren