Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke aardappeltortilla klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Aardappeltortilla
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 500 gram aardappel
- 1 ui in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 teen knoflook
- 5 eieren
- 75 gram gemalen kaas
- peper, zout en gerookte paprika poeder
Bereidingswijze
- Schil de aardappels, was ze en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
- Zet deze onder met water en kook op, en giet daarna af.
- Bak ondertussen de gesneden ui, blokjes paprika, knoflook in de pan voeg aardappel en lente-ui toe.
- Vermeng de voorgekookte schijfjes aardappel met de gebakken groenten en ei/kaasmengsel.
- Schep in een ingeoliede ovenschaal en bak af in voorverwarmde oven van 160C. voor een 10-15 minuten afhankelijk van de hoogte van de schaal.
- Laat afkoelen en snijd.
Serveertip!
- Serveer met een kleine salade en een knoflook mayonaise (aioli)