Lamsvlees, mals, zacht van smaak en niet vet
Een Ierse stoofpot van lamsvlees, langzaam gegaard in de oven. Sappige lamsrack met rozemarijn van de barbecue. In een mum in de pan gebakken lamsmedaillons. Een Marokkaanse lamsragout uit de tajine. Of lamskebab op een pitabroodje met een smeuรฏge knoflooksaus. Lamsvlees is altijd lekker. Vooral als het vlees is van nog jonge lammeren. Hoe jonger het lam, hoe malser het vlees en hoe zachter de smaak. Laat dat nu precies zijn wat Natuurlijk Verschueren Lamsvlees in Graauw nastreeft: topkwaliteit lamsvlees produceren, op een zo natuurlijk mogelijke manier.ย
Werner Verschueren: โDoor verschillende schapenrassen te kruisen hebben we een sterk schaap gefokt dat gemakkelijk lammert, goed op dijken en in natuurgebieden te houden is en waarbij de lammeren kwalitatief goed vlees geven. Ons vlees staat bekend om de zachte smaak en de malsheid en is niet vet. Daardoor onderscheidt het zich van ander lamsvlees. Hoe ouder het lam, hoe sterker de smaak. Wij laten de lammeren slachten bij de ambachtelijke lokale slager wanneer ze 11 tot 13 weken oud zijn. Er is weinig aanbod van goed zuiglamvlees. Dit maakt ons lamsvlees uniek. Op verzoek leveren we ook wel lamsvlees van oudere lammeren. Dit is wat pittiger van smaak.โ
Lekker en gezond lamsvlees
Lamsvlees kan vrij vet zijn, maar dat is niet het geval met het vlees van de zuiglammeren van Natuurlijk Verschueren Lamsvlees. Dit komt grotendeels door de uitgebalanceerde voeding die de lammeren binnenkrijgen. Ze eten onbewerkt en onbespoten gras en hooi van dijken en natuurgebieden, vol met heilzame kruiden. Ook krijgen ze krachtvoer dat Werner zelf heeft samengesteld van tarwe, spelt, maรฏs, luzerne, gerst en mineralen. De granen laat hij bij een bedrijf in de buurt pletten. Lamsvlees heeft gezonde en versterkende eigenschappen. Zo zit vlees dat van gras grazende lammeren komt vol ijzer, B-vitamines, carnitene en CLA, een omega 6-vetzuur. Doordat de lammeren zo natuurlijk mogelijk gehouden worden en in principe ook geen antibiotica toegediend krijgen heb je met het lamsvlees van Verschueren Natuurlijk Lamsvlees behalve een lekker ook een gezond stuk vlees op je bord. โHet leven van onze dieren staat centraal. We produceren volgens sterke principes.โ
Tip van Werner: โOp onze website staan links naar leuke recepten met lamsvlees. Probeer zeker ook eens onze gemarineerde lamsbout.โ
Werner begon zoโn 35 jaar geleden met het fokken van schapen, voor de hobby. Ruim twintig jaar geleden startte hij met de verkoop van lamsvleespakketten. Je kunt kiezen tussen een lamsvleespakket met alle onderdelen van het lam van 16 kilo, een lamsvleespakket van 8 kilo en een pakket dat de klant zelf kan samenstellen. Ook kun je losse delen lamsvlees kopen. Verschueren levert het natuurlijke lamsvlees aan particulieren, slagers en aan de horeca. Dit bijzondere zuiglamvlees dat op kleinschalige, natuurlijke wijze lokaal wordt geproduceerd is te koop via de website, bij de boerderijwinkels van De Baeckermat in Westdorpe en De Oude Stoof in Zaamslag.
Natuurlijk Verschueren Lamsvlees