Varkenswang in Dutch Bargain Russian Stout
Marcin Beaufort vanย Marcin Culi Adviesย werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer op het menu: varkenswang met bier uit Groede. We gaan stoven, dus neem lekker de tijd!
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 1,5 kg varkenswang van Zeeuws-Vlaamse duroc (schoon en niet al te veel vet)
- 1 fles Dutch Bargain Russian Stout
- 0,5 sinaasappel
- 1 steranijs
- 1 kaneel
- 1 jeneverbes
- 1 laurierblad
- 50 gram suiker
- boter om in te bakken
Voor de jus
- 1 liter kippenbouillon
- 100 gram wortel
- 1 ui
- 50 gram prei
- 1 teen knoflook
- 50 gram champignons
- 1 bruine boterham
- peper, zout en wat suiker
- rodewijnazijn
Bereidingswijze
- Breng in een steelpan deย Dutch Bargainย met de specerijen en sinaasappel aan de kook. De alcohol zal verdampen. Laat even doorkoken. Haal de steelpan van het vuur.
- Verhit wat boter in een braadpan. Bak de varkenswangen aan tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn.
- Voeg de inhoud van de steelpan, de kippenbouillon en groenten toe. Stoof alles, net onder kookpunt, tot alles gaar is (ongeveer 1,5 uur).
- Haal de varkenswangen uit de jus. Zeef de jus en kook in. Breng op smaak met peper, zout, suiker en azijn.
- Serveer de varkenswangen met gekookte of gebakken aardappelen. Smakelijk!
Over de chefkok
Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in Belgiรซ, Nederland, Groot-Brittanniรซโฆ en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden รฉn dus (nog meer) tevreden gasten te maken.
Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188