Hof van Kessel in Kloosterzande

door | Gemeente Hulst, Kloosterzande, streekproducent

Hof van Kessel dat is gastvrijheid en genieten

Na dertig jaar appels en peren te hebben geteeld met hun flinke fruitteeltbedrijf hebben Sjaak en Lia van Kessel in 2020 een nieuwe draai aan hun leven gegeven. De kersenboomgaard die Sjaak als hobby had is de spil geworden van het huidige Hof van Kessel in Kloosterzande. โ€œWe willen de lekkerste kersen telen voor mensen die een goed product waarderenโ€, aldus Lia en Sjaak. โ€œWe zijn trots op onze mooie kersenboomgaard, waar grote, mooie, zoete kersen in groeien. We zijn ook trots op onze samenwerking met bedrijven in de naaste omgeving. We maken producten van ons eigen fruit en van fruit uit de buurt, zonder kunstmatige toevoegingen en smaakstoffen. Zoveel mogelijk puur natuur en vol smaak.โ€

Het is helemaal Liaโ€™s ding, van fruit allerlei lekkers maken. Denk hierbij aan kersenjam en kersensaus, vlierbloesemsiroop, jam en siroop van vlierbessen met appels. Of jam van door haar tante biologisch geteelde bramen en bessen en kweepeergelei van bomen uit eigen tuin. En nougat. Ook maakt ze likeur van voornamelijk fruit met een percentage alcohol tot 15%. Zoals bijvoorbeeld Limoncello van de schillen van de citroenen die ze gebruikt voor de jam. Over alles gebruiken gesproken: met de kersenpitten maakt ze pittenzakken. Opgewarmd in de magnetron zijn dat kleine weldadigheden voor koude voeten, spierpijn en buikpijn. Een kersenbier van hun kersen zou ook een mooi product zijn, vinden Sjaak en Lia. Daarom is een kersenbier in ontwikkeling bij de bierbrouwerij bij hen om de hoek, microbrouwerij Dโ€™n Emma.

Wist je dat je bij Sjaak en Lia ook kunt komen logeren in de groepsaccommodatie? De voormalige fruitloods is omgebouwd naar een heerlijke plek om met familie, vrienden en andere gezelschappen van Zeeuws-Vlaanderen te genieten.

Boerenbuurtwinkel

Terug naar het fruit. De producten die Lia met veel liefde en plezier maakt, zijn te koop in de winkel op het erf in de polder oostelijk van Kloosterzande richting Paal, op Fluitershoek. Van eind juni/begin juli tot half augustus kun je hier zoete, grote kersen halen. De zwarte kersen worden elke dag door Sjaak en Lia geplukt. Die met een plekje of barstje worden ertussenuit gehaald en gebruikt voor de jam, saus en likeur. Zo weet je zeker dat je de beste, lekkerste kersen hebt. De kersen van Hof van Kessel Kersen kun je ook bij Buurderij De Zoete Brederoo in Graauw kopen en bij enkele andere plaatselijke fruittelers. Dat Sjaak en Lia hart hebben voor de streek, blijkt ook uit hun betrokkenheid als lid van de coรถperatie โ€˜Groot Saeftinghe smaaktโ€™.

Daarnaast zijn ze gastheer en gastvrouw van Grenspark Groot Saeftinghe. In hun kleine boerenbuurtwinkel zullen naast hun eigengemaakte streekproducten producten van de coรถperatie en streekproducten uit de buurt verkrijgbaar zijn, zoals de sappen van I love Zeeland. De jams en sauzen van Hof van Kessel worden gebruikt door b&bโ€™s in de omgeving en brouwerij en stokerij The Holy Spiritus in Sint Jansteen heeft Hof van Kessel kersen op alcohol staan. In het kersenseizoen ervaar je Sjaaks en Liaโ€™s gastvrijheid nog eens extra met de Kersen High Tea: een high tea aan lange tafels in de boerenschuur met hartige en zoete gerechtjes met kersen in de hoofdrol. Je krijgt gelijk een rondleiding door de boomgaard. Check Facebook voor de data.

Hof van Kessel

https://www.hofvankesselzeeland.nl

Lange Nieuwstraat 5

4587RH Kloosterzande

Tel. Lia: 06-28984940

info@hofvankesselzeeland.nl