Met de juiste principes de beste friet van ZVL Friet
Weet je al dat de beste aardappelen uit Zeeland komen? Dirk en Toon Steijaert van ZVL Friet in Graauw noemen de Zeeuwse aardappels een van de juweeltjes van de streek. De aardappels die ZVL Friet in de oostelijke polders van Zeeuws-Vlaanderen teelt, vormen reden tot trots voor beide heren. Dit zijn niet zomaar aardappelen. โOnze bodem van vruchtbare, zilte zeeklei en het unieke Zeeuwse microklimaat bieden de perfecte omstandigheden om aardappelen met een lange houdbaarheid en hoge voedingswaarde te telen.โ De agriaโs die op de Zeeuws-Vlaamse akkers groeien blijken uitermate geschikt om friet van te maken. Ambachtelijke verse frieten. Zonder toevoegingen, regionaal geteeld en eigenhandig verwerkt. Van grond tot mond zonder allerlei tussenschakels, met respect voor het milieu en voor de lokale boer.
De verse friet van ZVL Friet is te proeven bij heel wat horecazaken in de buurt, zoals restaurants, cafetariaโs en hotels. In heel Zuid-West-Nederland is ondertussen die lekkere friet ontdekt. Ga je uit eten en valt de goede smaak en bite op van de frietjes op je bord, grote kans dat het friet van ZVL Friet is. โWij zorgen ervoor dat de reis van land tot bord zo kort mogelijk is. We doen dit zodat we de kwaliteit in iedere stap van de reis kunnen controleren en verbeteren. Naast onze eigen verbouwde aardappels kopen we aardappels in bij lokale aardappeltelers die op dezelfde manier en op dezelfde grond telen als wij. Service en kwaliteit zijn de belangrijkste punten voor onze ambachtelijke verse friet.โ Alle aardappels die bestemd zijn om die overheerlijke friet van te maken, worden door ZVL Friet op zoโn manier bewaard dat de kwaliteit constant blijft en niet verloren gaat. De verwerking van de aardappels tot friet heeft ZVL Friet in eigen beheer. Zo houden de heren het zicht op de kwaliteit scherp.
Principes gestoeld op lokaal
De wereldwijde markt van aardappelen staat onder druk. Dirk en Toon willen hieraan niet toegeven, hoe groot de uitdaging ook is. De broers hebben zo hun principes. Zij willen niet inboeten aan kwaliteit en smaak van hun product en hebben hart voor de omgeving. Daarom zoeken ze continu naar mogelijkheden voor duurzame teelt in plaats van te zwichten voor intensieve landbouw. Ook bewegen ze mee met de vraag van hun klanten. โNaast verse rauwe friet zijn we ons steeds meer aan het focussen op de verse voorgebakken friet. Uit de markt komt hier steeds meer vraag naar in verband met stijgende kosten in de keuken zoals die voor personeel, gas, olie, et cetera. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen en is versheid gegarandeerd.โ
ZVL Friet
Oude Graauwsedijk
4569PJ Graauw
info@zvlfriet.nl