Zo eet je een mosselmaaltijd van restaurantkwaliteit bij de Hollandse Mosselcentrale
Met de hand gesorteerde mossels recht uit hun natuurlijke water in de pan, dat kan niet beter. Als je mossels van superieure kwaliteit wilt eten, dan ben je bij de Hollandse Mosselcentrale in Axel aan het juiste adres. In het winkeltje in de centrale loods op het bedrijventerrein Noordpolder in Axel kun je van begin juli tot eind februari dagelijks (behalve op zondag) terecht voor verse kwaliteitsmosselen. Je krijgt ze desgewenst in zeewater mee. Dat niet alleen, in de winkel vind je ook alles wat bij mossels hoort: groente en verse friet, Tradition de Zรฉlande mosselsaus en mayonaise in kleinverpakkingen, mosselkruiden en wijn. Allemaal producten uit eigen streek. Exclusieve ingrediรซnten voor een exclusieve mosselmaaltijd, gewoon bij jezelf thuis.
De Hollandse Mosselcentrale is eigenlijk een groothandel die de populaire mosselfeesten bij onze zuiderburen en in Zuid-West-Nederland bedient. Zodra begin juli het mosselseizoen geopend is, worden er in Vlaanderen veel mosselfeesten georganiseerd, ook gekend onder de benamingen mosselsouper en mosselkermis. Sportverenigingen, evenementenorganisaties, politieke partijen en onderwijsinstellingen, maar ook rusthuizen, het bedrijfsleven en overheidsinstellingen maken hierbij gebruik van de ervaring en service van de Hollandse Mosselcentrale uit Axel, de grootste full-service toeleverancier van deze mosselfeesten. Omdat de Hollandse Mosselcentrale staat voor kwaliteit en exclusiviteit, hebben ze zelf een mayonaise en mosselsaus ontwikkeld onder de merknaam Tradition de Zรฉlande. Inspiratie hiervoor was de originele receptuur van verse mayonaise uit mosselstad Philippine. Een mayonaise met de zoete zachtheid van de Nederlandse mayonaise, gecombineerd met de fris-zure smaak van de Belgische. De perfecte combinatie voor een houdbare mayonaise die bij iedereen goed in de smaak valt. De Tradition de Zรฉlande mosselsaus van eigen huis is gebaseerd op de traditionele vinaigrette die van oudsher bij de mosselmaaltijd hoort. Beide sauzen zijn van hoogwaardige kwaliteit en in grootverpakking interessant voor restaurants en andere horecazaken die de smaak van versbereide saus aan willen bieden. Ze zijn verkrijgbaar via Murre Fromagerie, Vishandel Mike de Houck en groothandel Kreko VHC. In particuliere verpakking is de mayonaise behalve in de winkel van de Hollandse Mosselcentrale alleen bij boerderijwinkel De Tollenaer in Hoek en bij Fruitschuur Kruiningen te koop.
Met deze lokale ingrediรซnten proef je het verschil
Sinds de verhuizing in 2018 naar het pand in Axel, kwam steeds vaker de vraag naar mossels van bewoners uit de regio. Daarom is eigenaar Niels Tieleman de winkel begonnen. Niels werkt vooral samen met lokale bedrijven. โDe mossels zijn van eigen merk uit Yerseke. Onze versgesneden friet in kilozakken en mosselgroente komt van De Tollenaer. In de winkel hebben we alles wat bij de mosselmaaltijd hoort, dus ook mosselwijn, van Wijnhandel Herman. Maar ook onze Kroket Marie garnalenkroketten en kaaskroketten zijn naar een plaatselijk mosselrestaurantrecept gemaakt van lokale ingrediรซnten, zoals kaas van Murre. Je kunt hier trouwens ook oesters krijgen. Die moet je wel even een dag op voorhand bestellen.โ Waarom die lokale samenwerking? โEr komen zeer veel mooie producten uit Zeeland. Deze moet je samen zien te promoten. Zeeland is op culinair gebied al jaren hot & happening in Nederland en daar moeten we met zijn allen op inspelen.โ
Hollandse Mosselcentrale
https://www.hollandsemosselcentrale.be
Meekrapweg 22
4571 RX | Axel